نوشته شده توسط : edbazar
![]() این روزها تنوع گوشی های موبایل به شدت زیاد شدهاند و این مسئله میتواند انتخاب و خرید یک گوشی مناسب برای خیلی از افراد را سخت کند! به عقیده شما چطور میتوان یک گوشی مناسب و خوب خرید و چه ترفندی برای انجام این کار و انتخاب بهترین گوشی وجود دارد؟ در ادامه این مطلب میخواهیم یک راهنمای خرید گوشی مناسب ارائه کنیم و در آن به صورت گام به گام مشخص کنیم که شما برای انتخاب یک گوشی خوب میبایست چه اقداماتی را انجام داده و به چه نکاتی توجه داشته باشید. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه شوید.
راهنمای خرید گوشی مناسب : مقدمهگوشی های اندرویدی تنوع بسیار بالایی دارند و در کنار این گوشی ها، آیفون های اپل هم هستند که گاها میتوان نیم نگاهی به آن ها داشت. شرکت هایی مثل سامسونگ، هوآوی، شیائومی، الجی و غیره در طول سال چندین گوشی مختلف را روانه بازار میکنند و طی چند وقت اخیر تنوع محصولات هر یک از این برندها هم به شدت افزایش یافته است. درست است که این مسئله منجر به افزایش تنوع گوشی ها و بیشتر شدن حق انتخاب کاربران با هر بودجه و سلیقهای میشود اما یک مشکل را هم به همراه خواهد داشت که مربوط به دشوارتر شدن انتخاب گوشی میشود! به همین سبب میخواهیم در این مطلب راهنمای خرید گوشی مناسب برای هر کاربر را ارائه کنیم. تصور کنید حدود 5 میلیون تومان بودجه برای خرید اسمارتفون جدید اختصاص دادهاید و خیلی هم در مورد جزئیات اسمارتفون ها اطلاعاتی ندارید. در این شرایط شاید بیش از 20 مورد گوشی موبایل برای شما قابل خرید بوده و از گزینه های روی میز باشند! اما سوال این است که شما چطور میتوانید از بین این گزینه های موجود، بهترین مورد را انتخاب و خریداری کنید؟ این دقیقا چیزی است که ما میخواهیم در این مقاله در رابطه با آن صحبت کنیم و بدین ترتیب شما را قادر سازیم که با هر بودجه و ضمن توجه به نکاتی خاص، بهترین گوشی را برای خودتان تهیه کنید. در ادامه به ارائه یک راهنمای خرید گوشی مناسب برای هر کاربر خواهیم پرداخت. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید.
قدم اول: اولویت بندی نیازها و انتظاراتاگر به دنبال خرید بهترین گوشی برای خودتان هستید باید در قدم اول اولویت ها و نیازهایتان را مشخص کنید. از آنجایی که اولویت های هر فرد در خرید گوشی میتواند با اولویت های فرد دیگر متفاوت باشد، بنابراین همیشه یک گوشی خاص بهترین انتخاب برای همه نیست! به عنوان مثال شاید برای شما کیفیت عملکرد دوربین اهمیت بسیار بالایی داشته باشد اما کاربر دیگری خیلی به این موضوع اهمیت ندهد! یا احتمال دارد قدرت پردازشی و پتانسیل عملکردی گوشی برای یک کاربر مهمترین مسئله در انتخاب گوشی به شمار آید اما کاربر دیگری آن را جزو اولویت های اصلی مد نظرش محسوب نکند! بنابراین و با توجه به این موضوع یک گوشی خاص همیشه نمیتواند برای همه کاربران بهترین گزینه خرید باشد و ممکن است در یک سطح بودجهای مشخص، گوشی موبایل A برای شما بهترین انتخاب و گوشی موبایل B برای دوستتان بهترین گزینه خرید باشد. بنابراین شما باید در اولین قدم برای خرید گوشی مناسب خودتان، اولویت ها و انتظاراتی که از موبایل آینده خویش دارید را به ترتیب مشخص نمایید. با ذکر یک مثال این مسئله را برایتان قابل درک تر میکنیم. تصور کنید مهمترین قابلیت گوشی از دید شما کیفیت دوربین است و در مرحله بعد به کیفیت صفحه نمایش و نهایتا شارژدهی باتری و بعد از آن ظاهر و در نهایت هم قدرت پردازشی اهمیت میدهید. در این شرایط اولویت های شما به شرح زیر خواهند بود:
اولویت های شما هم میتوانند به همین صورت مشخص شوند. وقتی اولویت و انتظاراتی که از گوشی دارید مشخص شدند، خرید گوشی مناسب برایتان ساده تر خواهد شد چون فقط کافیست اولویت های مورد نظرتان را با ویژگی های گوشی هایی که به عنوان گزینه خرید پیش رویتان قرار دارند تطابق دهید و در نهایت به بهترین گوشی که با انتظارات شما هم سو است را مشخص و برای خرید انتخاب کنید.
قدم دوم: تعیین بودجه در خرید گوشی مناسبطبیعتا گزینه های خریدی که پیش رویتان قرار میگیرند با توجه به بودجه شما تعیین میشوند! بنابراین تعیین بودجه از مهمترین مسائلی است که باید در خرید گوشی مناسب به آن توجه کنید و کاملا آن را روشن و مشخص نمایید. به عنوان مثال تصور کنید بودجهای که برای خرید یک اسمارتفون جدید در نظر گرفتهاید حدود 5 میلیون تومان است! طبیعتا در این شرایط نمیتوانید گوشی های پرچمدار سامسونگ، اپل و خیلی از دیگر موبایل های رده بالا را تهیه کنید و صرفا محدود به موبایل های مقرون به صرفه و میان رده میشوید. هرچقدر بودجه شما کمتر و محدودتر باشد، گزینه های خرید کمتری هم پیش رویتان قرار میگیرند. اما اگر از نظر بودجه با محدودیت رو به رو نیستید، میتوانید گوشی های پرچمدار و رده بالا را انتخاب نمایید. طبیعتا در این شرایط تمام گوشی های میان رده، مقرون به صرفه و پایین رده از لیست شما خط میخورند و بهترین گزینه های خرید از بین اسمارتفون های رده بالا و پرچمدار قابل انتخاب خواهند شد. پس تعیین بودجه مرحله بسیار مهمی از انتخاب و خرید گوشی مناسب است و همیشه گزینه های خرید اصلی شما با توجه به بودجهای که در نظر میگیرید تعیین میشوند.
قدم سوم: بررسی مشخصات سخت افزاریمرحله آخر کار که البته مهمترین بخش کار هم هست مربوط به بررسی مشخصات سخت افزاری هر یک از اسمارتفون هایی میشود که با توجه به بودجه شما قابل انتخاب و خرید هستند. به عنوان مثال تصور کنید 3 گوشی با توجه به بودجهای که شما در نظر گرفتهاید و همچنین با توجه به اولویت های شما از بهترین مواردی هستند که میتوانید انتخاب کنید. حالا باید برای مشخص شدن بهترین گزینه خرید، سخت افزار هر یک از این اسمارتفون ها را با هم مقایسه نمایید. در اینجاست که بحث کمی تخصصی میشود. در ادامه ما میخواهیم ویژگی های مهمی که باید در مقایسه سخت افزاری گوشی ها به آن ها توجه کنید را برایتان نام ببریم تا بدین ترتیب قادر به انتخاب و خرید گوشی مناسب خودتان شوید.
کیفیت ساخت، طراحی و ظاهریکی از ویژگی های سخت افزاری مهمی که باید به آن توجه داشته باشید کیفیت ساخت است! گوشی هایی که فریم فلزی دارند و در قاب آن ها (پنل پشت و جلو) از شیشه گوریلاگلس استفاده میشود، به مراتب از گوشی های مجهز به فریم و قاب پلاستیکی بهتر و با کیفیت تر هستند. همچنین هرچقدر نسخه شیشه گوریلاگلس بکار رفته در گوشی نسخه بالاتری باشد، مقاومت و دوام آن هم بیشتر است. بنابراین به جنس فریم و قاب گوشی دقت کنید چون مستقیما نشان دهنده کیفیت ساخت آن خواهد بود. ویژگی های دیگری مثل کیفیت عملکرد اسکنر انگشت، بهرهمندی از سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری، ضد آب بودن، کیفیت عملکرد اسکنر انگشت یا سایر ویژگی های بیومتریک و غیره هم مهم هستند و باید به آن ها توجه داشته باشید. این موارد کمک قابل ملاحظهای در انتخاب و خرید گوشی مناسب به شما خواهند داشت و نباید از کنارشان با بیتوجهی عبور کنید.
سبک طراحی و ظاهر گوشی هم طبیعتا حائز اهمیت خواهد بود اما اینکه چه سبک طراحی و ظاهری بهتر است کاملا به سلیقه شخصی کاربران مربوط میشود. بنابراین نمیتوانیم در مورد این مسئله یک رویه کاملا یکسان را مشخص کنیم. اما به هر صورت هرچقدر گوشی طراحی مدرن تر و به روز تری داشته باشد، جذاب و زیباتر هم به نظر میرسد. برای مثال بهرهمندی از صفحه نمایش بدون حاشیه، قاب پشت براق و شیشهای و سایر موارد این چنینی میتوانند زیبایی و خوش دست بودن گوشی را تعیین کنند. پس با توجه به این ویژگی ها، کیفیت ساخت، سبک طراحی و ظاهر گوشی هایی که به بهترین گزینه های خرید پیش رویتان تبدیل شدهاند را با هم مقایسه نمایید و بهترین مورد را مشخص کنید.
صفحه نمایشمقایسه کیفیت عملکرد صفحه نمایش گوشی های موبایل ساده نیست و باید با توجه به معیارهای زیادی انجام شود اما اصلی ترین این معیارها میتوانند شامل اندازه، نوع پنل، رزولوشن، تراکم پیکسلی و برایتنس (Brightness) شوند که در ادامه سعی میکنیم در مورد تمام این موارد صحبت داشته باشیم و اطلاعات کاربردی را برایتان ارائه کنیم. اندازه صفحه نمایش گوشی و ترجیح دادن نمایشگرهای بزرگ یا کوچک امری سلیقهای است و به سلیقه شخصی کاربر ارتباط دارد اما این روزها نمایشگر های بزرگ و بدون حاشیه به مراتب محبوب تر از صفحه نمایش های کوچک و با حاشیه ضخیم هستند. نوع پنل نمایشگر هم میتواند بسیار مهم و تعیین کننده باشد چون کیفیت کل صفحه نمایش دستگاه وابسته به آن است. پنل های نمایشگر نوع سوپر آمولد (Super AMOLED)، آمولد (AMOLED) و سایر پنل های این چنینی که به ویژه در گوشی های رده بالای شرکت سامسونگ شاهد بکارگیری آن ها هستیم از کیفیت عالی برخوردارند. پنل های نوع IPS هم خوب هستند و پنل های TFT چندان کیفیت بالایی ندارند و جزو پنل های ارزان به شمار میروند.
در مورد رزولوشن و تراکم پیکسلی هم قاعدتا هرچقدر این دو مقدار بیشتر باشد، شارپنس و شادابی تصور هم بیشتر و کیفیت صفحه نمایش بالاتر میشود. برایتنس هم به قدرت تولید روشنایی صفحه گوشی گفته میشود که استفاده از آن در محیط های باز و تحت تابش نور را امکانپذیر میسازد. عموما پنل های آمولد و سوپر آمولد کیفیت عالی از این نظر دارند، پنل های IPS کیفیت متوسطی را ارائه میکنند و پنل های TFT خیلی قدرت تولید روشنایی مطلوبی نخواهند داشت.
بستر نرم افزاریبستر نرم افزاری گوشی هم میتواند موضوع تعیین کنندهای در خرید گوشی مناسب برای کاربر باشد. برخی افراد خیلی با رابط کاربری و بستر نرم افزاری گوشی های اندرویدی ارتباط برقرار نمیکنند، بنابراین آیفون های اپل برای آن ها گزینه بهتری خواهند بود و برخی دیگر از افراد هم بیشتر تمایل به استفاده از گوشی های اندرویدی دارند چون هم قابلیت های شخصی سازی بهتری را ارائه کرده و هم سهولت بکارگیری بالاتری دارند. گوشی های اندرویدی برندهای مختلف با رابط های متفاوت و اختصاصی هر شرکت روانه بازار میشوند و بدین ترتیب رابط گوشی های هر برند کاملا نسبت به رابط برندهای دیگر متفاوت است. برای کسانی که خیلی در زمینه نرم افزاری و رابط گوشی حساس هستند این موضوع و عملکرد بستر نرم افزاری گوشی میتواند بیسار مهم باشد اما واقعیت این است که خیلی از کاربران زیاد توجهی به بستر نرم افزاری موبایل ندارند. در نظر داشته باشید روان بودن عملکرد بستر نرم افزاری گوشی، دریافت به موقع آپدیت ها، داشتن رابطی کاربرپسند و امکان برقراری ارتباط با آن و سایر موارد این چنینی همگی به بستر نرم افزاری گوشی مربوط میشوند. عموما ترجیح دادن بستر نرم افزاری گوشی های مختلف نسبت به موارد دیگر امری سلیقهای است اما ما شخصا به ترتیب بستر نرم افزاری آیفون های اپل (سیستم عامل iOS)، گوشی های سامسونگ (رابط کاربری One UI) و گوشی های شیائومی (رابط کاربری MIUI) را به عنوان سه بستر نرم افزاری برتر در میدانیم. البته سری گوشی های گوگل پیکسل هم که از اندروید خام بهره میبرند از نظر نرم افزاری گزینه های خرید خوبی هستند.
پردازنده، رم و حافظه داخلیموضوع بسیار مهم بعدی که توصیه داریم برای خرید گوشی مناسب خودتان حتما توجه ویژهای به آن داشته باشید مربوط به پردازنده، رم و حافظه داخلی دستگاه میشود. به جای پردازنده بهتر است به نوع و مدل تراشهای که در موبایل مورد نظرتان بکار رفته توجه داشته باشید. سری تراشه های A Bionic اپل، اسنپدراگون کوالکام و اگزینوس سامسونگ واقعا تراشه های عالی هستند که هر یک از آن ها شامل رده های کیفی و مدل های مختلفی میشوند. عموما تراشه های گوشی های موبایل هم در سه رده مختلف پایین رده، میان رده و رده بالا به بازار عرضه میشوند و شناخت دقیق آن ها میتواند در انتخاب گوشی مناسب بسیار مهم و جائر اهمیت باشد. در بررسی تراشه و قدرت آن به تعداد هسته های پردازنده، نوع این هسته ها و همچنین فرکانس کاری آن ها دقت کنید. در نظر داشته باشید که صرفا تعداد هسته های پردازشگر بیشتر به معنای قدرت بالاتر نیست.
با کمی جستجو در رابطه با تراشه هایی که در موبایل های مورد نظرتان بکار رفته میتوانید اطلاعات جامعی در مورد کیفیت و قدرتشان به دست آورید. رم گوشی هم منجر میشود که دستگاه در انجام مولتیتسکینگ بهتر عمل کند و بتوانید چندین اپلیکیشن و تسک مختلف را به طور همزمان در آن اجرا کنید. هرچقدر رم گوشی ظرفیت بیشتری داشته باشد، پتانسیل آن در مولتیتسکینگ هم بیشتر میشود. حافظه داخلی گوشی هم نشان دهنده مقدار فضای ذخیره سازی اطلاعات است. سعی کنید گوشی که میخرید حداقل حافظه داخلی 64 گیگابایتی داشته باشد چون همیشه چیزی در حدود 11 الی 15 گیگابایتی از این فضای ذخیره سازی اطلاعات توسط سیستم عامل و بستر نرم افزاری پیش فرض گوشی اشغال میشود. همچنین با پیشرفتی که در کیفیت دوربین گوشی ها به وجود آمده و همچنین افزایش حجم اپلیکیشن ها و بازی های دستگاه، احتمال پر شدن سریع حافظه گوشی هایی که کمتر از 64 گیگابایتی حجم و فضای ذخیره سازی ارائه میکنند بسیار بالاست. فراموش نکنید تحت فشار قرار گرفتن حافظه داخلی موبایل به شدت روی سرعت عملکرد آن تاثیر میگذارد از اصلی ترین عوامل بروز لگ و تاخیر در دستگاه به شمار میرود. بنابراین سعی کنید گوشی با حافظه داخلی خوب و ظرفیت بالا تهیه کنید. هرچقدر تراشه بکار رفته در یک گوشی جدیدتر و قدرتمندتر باشد، رم آن ظرفیت بالاتری را ارائه کند و حافظه داخلی آن هم ظرفیت پیش فرض بیشتری داشته باشد، آن گوشی گزینه خرید بهتری خواهد بود. اکیدا توصیه داریم که در انتخاب و خرید گوشی مناسب به این موضوع توجه ویژهای داشته باشید، چون اگر این مسئله را جدی نگیرید با مشکلاتی مثل زود پر شدن حافظه گوشی، لگ و تاخیر در عملکرد آن، عدم توانایی دستگاه در اجرای برخی بازی ها و اپلیکیشن ها و سایر مشکلات مشابه رو به رو میشوید.
دوربیناین روزها کیفیت عملکرد دوربین گوشی به یکی از مهمترین معیارهایی اغلب کاربران تبدیل شده است اما چطور میتوان کیفیت عملکرد دوربین گوشی را مورد بررسی قرار داد؟ متاسفانه کیفیت عملکرد دوربین را نمیتوان به سادگی و صرفا با بررسی مشخصات فنی و اعداد و ارقام روی کاغذ تشخیص داد و باید حتما برای درک بهتر این موضوع به بررسی های عملی روی آورد. اما به طور کلی بهرهمندی گوشی از چند لنز دوربین اختصاصی مثل لنز واید (Wide)، اولتراواید (Ultrawide)، عمقی (Depth) و ماکرو (Macro) میتواند نشان دهنده این باشد که در طراحی دوربین گوشی دقت خوبی به عمل آمده است.
رزولوشن لنز های دوربین گوشی و به ویژه لنز واید آن هم از مواردی است که میتواند تا حدی کیفیت دوربین موبایل را مشخص کند اما همانطور که گفتیم صرفا نمیتوان به یک عدد اکتفا کرد. توصیه ما این است برای اینکه بهترین انتخاب را از نظر دوربین داشته باشید و زمانی که خیلی به کیفیت دوربین اهمیت میدهید، حتما بررسی ها و نقد های اختصاصی که برای دوربین موبایل ها ارائه شده و در یوتیوب و بلاگ های مختلف یافت میشوند را با دقت مشاهده کنید. این بهترین راهی است که با آن قادر به تشخیص کیفیت عملکرد دوربین یک گوشی موبایل خواهید شد. البته طبیعتا در این بین قابلیت هایی که توسط دوربین گوشی مورد پشتیبانی قرار میگیرند هم حائز اهمیت بوده و میتوانند نشان دهنده میزان کیفیت آن باشند. بنابراین باید این مسئله را هم در خرید گوشی مناسب در نظر بگیرید. به عنوان مثال پشتیبانی از قابلیت هایی مثل عکسبرداری پرتره، قابلیت OIS، عکسبرداری ماکرو، اولتراواید یا ضبط ویدیو های 4k یا حتی در گوشی های جدیدتر 8K میتوانند مهم بوده و از ویژگی های کاربری دوربین یک گوشی باشند. با این حال برای بررسی دقیق تر و مقایسه کیفیت عملکرد دوربین گوشی ها حتما به نقد هایی که در عمل انجام شدهاند مراجعه کنید و صرفا به مشخصات روی کاغذ اکتفا ننمایید.
باتریاین روزها گوشی های موبایل از نظر سخت افزاری به شدت ارتقاء یافتهاند اما متاسفانه باتری آن ها خیلی پیشرفتی نداشته و همچنین یک تکنولوژی مشابه با چندین سال قبل را ارائه میکند. بنابراین قدرت شارژدهی باتری گوشی میتواند عامل مهمی در انتخاب و خرید آن محسوب شود. سعی کید همیشه گوشی تهیه نمایید که باتری خوبی داشته باشد و بتواند شارژ را حداقل در طول یک روز به خوبی نگه دارد. بهتر است باتری گوشی که تهیه میکنید حداقل ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعتی داشته باشد. در مورد کیفیت و قدرت شارژدهی باتری گوشی های موبایل هم نمیتوان صرفا با دیدن عدد مربوط به ظرفیت آن ها نتیجهگیری مطلق داشت چون میزان مصرف شارژ باتری گوشی به عوامل دیگری هم وابسته است اما عموما 4000 میلی آمپر ساعت ظرفیت مناسب برای تامین انرژی مورد نیاز یک گوشی امروزی برای مدت زمان یک روز محسوب میشود. از دیگر نکاتی که توصیه داریم به آن توجه کنید، سرعت شارژ مجدد باتری است. اغلب گوشی های جدید از قابلیت شارژ سریع یا بیسیم پشتیبانی میکند و این موضوع هم میتواند نکته تعیین کنندهای در انتخاب و خرید گوشی مناسب برای کاربر باشد.
اگر تعادل مابین ظرفیت باتری گوشی و سرعت شارژ مجدد باتری آن برقرار نباشد، اصلا وضعیت جالبی به وجود نمیاید و شما اغلب باید برای شارژ شدن باتری موبایلتان ساعت ها منتظر بمانید. سرعت و قدرت شارژرهای فست شارژ با واحد وات (W) نشان داده میشود و هرچقدر مقدار آن بیشتر باشد، باتری گوشی هم سریع تر شارژ خواهد شد. پس به ظرفیت باتری و همچنین پشتیبانی آن از قابلیت شارژ سریع و بیسیم هم دقت نمایید.
راهنمای خرید گوشی مناسب : نتیجهگیریهمانطور که مشاهده کردید در این مقاله به ارائه یک راهنمای خرید گوشی مناسب برای همه کاربران پرداختیم. شما با در نظر گرفتن مواردی که در این مطلب عنوان ساختیم و مقایسه گزینه های خرید پیش رویتان قادر خواهید بود که بهترین گوشی را با توجه به نیازهای شخصی خویش خریداری کنید. در نظر داشته باشید همیشه بهترین گوشی با توجه به انتظارات و نیازهای شما تعیین میشود و اینطور نیست که یک اسمارتفون برای همه کاربران بهترین گزینه خرید باشد! به همین جهت تنوع گوشی های موبایل تا این اندازه افزایش پیدا کرده است. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید. :: برچسبها: خرید موبایل مناسب , راهنمای خرید گوشی مناسب , راهنمای خرید موبایل مناسب , خرید گوشی جدید , قیمت گوشی , تکنولوژی , :: بازدید از این مطلب : 253 نوشته شده توسط : edbazar
![]() بیشتر افرادی که از مودم خانگی برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند ممکن است با مشکلاتی مانند مصرف غیرعادی و بیش از اندازه اینترنت، کند شدن غیر معمول سرعت اینترنت و قطع شدن پی در پی اینترنت روبه رو شوند. یکی از دلایل پیش آمدن این مشکلات هک شدن مودم و دسترسی افراد دیگر به وای فای شماست. به همین دلیل برای افزایش امنیت مودم و محدود کردن دسترسی وای فای (Wi-Fi) به افراد ناشناس بهتر است که یک یوزر پسورد قوی برای مودم و وای فای خود انتخاب کنید. در ادامه این مطلب به آموزش تغییر رمز مودم و وای فای پرداخته و یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از هک مودم را به شما معرفی می کنیم. بنابراین با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید.
تغییر رمز Admin مودمبرای ورود به پنل تنظیمات مودم روتر خود ، باید نام کاربری و رمز ورود خود را وارد کنید. بیشتر اوقات کاربران نمی دانند نام کاربری و رمزعبور پیش فرض برای ورود به تنظیمات مودم آنها چیست. در اکثر مواقع می توانید نام کاربری و رمزعبور پیش فرض را همراه با آدرس شماره سریال مودم در پشت دستگاه یا دفترچه راهنمای آن پیدا کنید. اگر میخواهید سرعت وای فای خود را افزایش دهید 10 ترفند موثر برای تقویت سرعت وای فای (Wi-Fi) می تواند کمک زیادی به شما کند. قبل از اینکه به آموزش تغییر رمز Admin بپردازیم، درباره علت اینکه چرا عوض کردن رمز مودم لازم است می پردازیم و سپس مراحل را به شما آموزش می دهیم. هنگامی که شما مودم را خریداری می کنید یک رمز پیشفرض برای ورود به تنظیمات مودم به نام رمز Admin وجود دارد که در اکثر مودم ها یکسان است. حال اگر تنظیمات اولیه مودم را انجام دادید و با همان رمز پیشفرض تنظیمات را ذخیره کنید هر کسی که رمز وای فای شما را داشته باشد و به اینترنت مودم شما متصل باشد می تواند به راحتی تنها با یک آدرس از طریق مرورگر وارد تنظیمات مودم شما شود و تغییراتی را به وجود آورد بنابراین همین حالا دست به کار شوید و رمز پیشفرض مودم را با انجام مراحل زیر که خیلی راحت است عوض کنید. مودم های تی پی لینک و دی لینک از پرفروش ترین مودم ها در ایران هستند بنابراین ما به همین دو مودم برای آموزش بسنده می کنیم.
تغییر رمز Admin مودم های تی پی لینک:
در مودم های تی پی لینک بعد از ذخیره کردن تغییرات به طور خودکار از پنل مدیریت خارج خواهید شد، بنابراین برای ورود دوباره به پنل مودم، نام کاربری و رمز جدید را برای ورود استفاده نمایید.
تغییر رمز Admin مودم های دی لینک:
(تصویر زیر پنل مدیریت دو مدل مودم دی لینک را نشان می دهد.)
|
گوشی های سری Galaxy A سامسونگ در سال 2020 به مراتب متنوع تر از سال های قبل شدهاند و سامسونگ سعی داشته تنوع این سری از اسمارتفون هایش را بیشتر از قبل کند تا پاسخگوی نیازهای علاقمندان به اسمارتفون های خوش قیمت و میان رده باشد. یکی از جدیدترین گوشی های سری A سامسونگ گوشی Galaxy A21s است. در این مقاله میخواهیم به نقد و بررسی گلکسی A21s بپردازیم و اصلی ترین ویژگی های مثبت و منفی آن را مشخص کنیم. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید.
در ماه می (May) سال 2020 شرکت کرهای سامسونگ از گوشی جدیدی تحت عنوان Galaxy A21s رونمایی کرد. شرکت سامسونگ به دلیل تقاضای بالایی که در بازار برای خرید گوشی های خوش قیمت و میان رده وجود دارد سعی داشته تنوع سری محصولات گلکسی A خود را افزایش دهد و گوشی موبایل A21s یکی از اسمارتفون هایی محسوب میشود که با این هدف روانه بازار شده و خوشبختانه آمار فروش خوبی هم برای آن به ثبت رسیده است. اما نقاط قوت و ضعف اصلی این اسمارتفون چه هستند؟ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟ برای مشخص شدن این موارد باید به نقد و بررسی گلکسی A21s بپردازیم!
ما در ادامه این مطلب میخواهیم تجربه یک هفتهای استفاده خود از گوشی A21s را با شما عزیزان در میان بگذاریم. بنابراین اگر قصد خرید این گوشی خوش قیمت را دارید بهتر است تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید. در نظر داشته باشید که گوشی مذکور با توجه به رده قیمتی خودش و سایر اسمارتفون های هم رده خویش مورد بررسی قرار داده میشود و اینطور نیست که ویژگی های آن را با گوشی های رده بالای بازار مقایسه کرده و نتیجهگیری داشته باشیم. بنابراین نقاط قوت و ضعف این گوشی هم با توجه به رده کیفی و محصولات هم سطح خودش مشخص میشود. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه شوید.
بدون تردید یکی از اصلی ترین ویژگی های بارز و مثبت گوشی A21s مربوط به ظاهر شیک و جذابش میشود که واقعا حسی فراتر از یک اسمارتفون خوش قیمت و میان رده را به کاربر منتقل خواهد کرد. بدنه گوشی ابعاد 8.9 در 75.3 در 163.7 میلیمتری دارد و ضخیم و بزرگ به نظر میرسد. وزن گوشی هم به چیزی در حدود 192 گرم میرسد. گوشی از امکان اتصال همزمان دو سیم کارت پشتیبانی به عمل آورده و به سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری و سوکت شارژر یو اس بی نوع سی (USB Type C) مجهز است. همچنین یک اسکنر انگشت فیزیکی هم برای گوشی در نظر گرفته شده که روی قاب پشت آن نصب خواهد بود.
در بررسی گلکسی A21s سامسونگ مشخص شد که اسکنر انگشت فیزیکی آن عملکرد خوب و قابل قبولی دارد، اما بدون باگ و تاخیر نیست و گاها در شناسایی جزئیات انگشت کاربر با مشکلاتی رو به رو میشود. بنابراین انتظار عملکرد خیلی روان و عالی از این اسکنر نداشته باشید. لبه های قاب پشت گوشی حالتی خمیده دارند و در قسمت فوقانی و سمت چپ قاب پشت آن هم بخش مشکلی و مستطیل شکلی تعبیه شده که لنز های دوربین اصلی و چراغ فلش LED دستگاه را در بر گرفته است. چهار لنز دوربین اصلی گوشی با سبکی خاص و شبیه به حرف L انگلیسی در گوشه قاب دستگاه نصب هستند.
متاسفانه علیرغم ظاهر براق قاب پشت گوشی، جنس آن از پلاستیک است و مقاومت خیلی بالایی توسط آن ارائه نمیشود. در بررسی گلکسی A21s کاملا مشخص شد که تماس با اشیای نوک تیز به سادگی روی قاب پشت این اسمارتفون خط و خش ایجاد میکند، بنابراین اگر نمیخواهید روی قاب پشت گوشی شما خط و خش به وجود آید بهتر است حتما از گلس محافظ قاب پشت گوشی یا گارد و کیف موبایل استفاده کنید. گوشی A21s سامسونگ در رنگ های سفید، مشکی، قرمز و آبی روانه بازار شده و هر چهار رنگ آن جذاب و زیبا هستند. ضمنا فریم اصلی بدنه دستگاه هم پلاستیکی خواهد بود.
بنابراین کاملا مشخص است که در ساخت محصول سعی شده هزینه تولید به حداقل مقدار ممکن تقلیل داده شود. اما یکی از جذاب ترین بخش های گوشی A21s سامسونگ مربوط به پنل جلو و صفحه نمایش آن میشود که حاشیه های بسیار باریکی دارد و تقریبا چیزی در حدود 82.8 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را احاطه میکند. در گوشه سمت چپ و فوقانی صفحه نمایش دستگاه هم یک لنز دوربین سلفی تعبیه شده که کاملا درون ال سی دی قرار میگیرد. این سبک طراحی سبب شده که گوشی از نمای رو به رو واقعا جذاب و زیبا به نظر برسد.. در بررسی گلکسی A21s کاملا درک کردیم که این گوشی از نظر ظاهر و سبک طراحی واقعا زیباست و میتواند حس خوبی را به کاربر منتقل کند، اما از نظر کیفیت ساخت جای پیشرفت بیشتر در آن وجود دارد.
در مجموع با توجه به اینکه گوشی نام برده شده از اسمارتفون های خوش قیمت شرکت سامسونگ است و با قیمت نه چندان بالایی بازار موجود است، میتوان گفت که دستگاه از این بخش نقد و بررسی ما سربلند خارج میشود. طبیعتا در تمام گوشی های خوش قیمت و مقرون به صرفه سعی میشود با کاهش کیفیت برخی موارد، هزینه تولید و در نتیجه قیمت نهایی کاهش داده شود و سامسونگ گلکسی A21s هم از این قاعده مستثنا نیست! ما گوشی Galaxy A21s را از نظر کیفیت ساخت، طراحی و ظاهر یک محصول خوب (با توجه به قیمت) میدانیم.
اگر به اسمارتفون های مجهز به صفحه نمایش بزرگ و با حاشیه های باریک علاقه داشته باشید، بدون تردید از گوشی A21s لذت خواهید برد و نمایشگر این اسمارتفون توجهتان را جالب میکند. سامسونگ یک پنل نمایشگر 6.5 اینچی نوع PLS TFT را در گوشی مذکور بکار برده که رزولوشن 1600 در 720 پیکسل توسط آن ارائه میشود. بدین ترتیب تراکم پیکسلی صفحه نمایش گوشی به چیزی در حدود 270 پیکسل در هر اینچ میرسد که مقدار کاملا معمولی است. ضمنا حاشیه های باریک صفحه نمایش دستگاه سبب شدهاند که چیزی در حدود 82.8 درصد از کل مساحت پنل جلوی گوشی با نمایشگر آن احاطه شود.
با توجه به اینکه صفحه نمایش گوشی از نوع TFT در نظر گرفته شده، خیلی نباید انتظار کیفیت عالی از سمت آن داشته باشیم چون پنل های TFT از ارزان ترین پنل ها برای تولید و استفاده به عنوان نمایشگر در اسمارتفون ها هستند. اما واقعیت این است که ما در بررسی گلکسی A21s اصلا ضعف محسوسی در صفحه نمایش گوشی مشاهده نکردیم! درست است که پنل TFT خیلی جالب نیست و رزولوشن و تراکم پیکسلی بالایی هم توسط صفحه نمایش دستگاه ارائه نمیشود اما با این حال محتوا با کیفیت قابل قبول و خوبی روی صفحه گوشی به تصویر کشیده خواهد شد و جذابیت بالایی در مقابل چشمان غیرمسلح یک کاربر عادی خواهد داشت.
بنابراین اگر خیلی حساس نباشید و فقط از جنبه کاربردی به گوشی نگاه کنید، صفحه نمایش A21s سامسونگ هم رضایت شما را جلب خواهد کرد. شارپنس، شادابی و کنتراست قابل قبول اما نه چندان عالی از سمت نمایشگر گوشی ارائه میشود و اگر خیلی حساس نباشید از مشاهده محتوا روی صفحه گوشی لذت خواهید برد. نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم مربوط به حساسیت بالای صفحه نمایش گوشی A21s در قبال تماس با اشیای نوک تیز و خراشیده شدن میشود. در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که نصب گلس محافظ ال سی دی روی صفحه گوشی الزامی است و اگر به آن توجه نشود خیلی زود روی نمایشگر دستگاه خط و خش به وجود میآید.
سبک تعبیه لنز دوربین سلفی گوشی در گوشه سمت چپ و فوقانی نمایشگر Galaxy A21s سامسونگ هم میتواند جالب باشد و بر جذابیت های ظاهری آن بیفزاید. اما گذشته از این موارد باید کمی هم در مورد توان تولید روشنایی یا اصطلاحا برایتنس (Brightness) صفحه موبایل A21s صحبت داشته باشیم. در بررسی این گوشی همانطور که انتظار داشتیم مشخص شد که نمایشگر TFT آن خیلی قدرت بالایی در تولید روشنایی ندارد و به همین سبب باید حتما در محیط های باز و به ویژه تحت تابش نور مستقیم آفتاب، شدت روشنایی صفحه گوشی روی 100 درصد تنظیم گردد در غیر این صورت محتوای روی صفحه کاملا قابل رویت نمیشوند و تفکیک آن ها میتواند دشوار باشد. در مجموع ما عقیده داریم تعادل مابین کیفیت صفحه نمایش و قیمت گوشی Galaxy A21s سامسونگ برقرار است و این گوشی از این نظر هم وضعیت قابل قبولی دارد.
با توجه به اینکه گوشی A21s در ماه می سال 2020 رونمایی شده، جای تعجبی ندارد که جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید این دوره هم روی آن نصب و راه اندازی شده باشد. اندروید 10 سیستم عامل پیش فرض این اسمارتفون است و رابط کاربری One UI 2 هم به طور پیش فرض در کنار آن ارائه میشود. خوشبختانه رابط کاربری One UI 2 نسبت به نسخه های قدیمی تر رابط های سامسونگ به مراتب بهینه تر و بهتر طراحی شده و به عقیده ما در حال حاضر یکی از بهترین رابط های اندرویدی است. در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که بستر نرم افزاری آن عملکرد خوب و روانی دارد و تا زمانی که منابع سخت افزاری مثل پردازنده، رم و حافظه داخلی گوشی تحت فشار قرار نگیرند، لگ و تاخیری هم در بستر نرم افزاری گوشی دیده نمیشود.
اما تحت فشار قرار گرفتن منابع سخت افزاری مثل پردازنده، رم و حافظه داخلی گوشی میتواند در بستر نرم افزاری دستگاه لگ و تاخیر ایجاد کند و حتی انجام کارهای سادهای مثل وبگردی، پرسه زدن در یوتیوب، استفاده از اپلیکیشن هایی مثل اینستاگرام، تلگرام و غیره را هم با لگ و تاخیرهایی همراه سازد. بنابراین اگر میخواهید بهترین بازده را از بستر نرم افزاری گوشی دریافت کنید بهتر است تا حد امکان از تحت فشار قرار دادن منابع سخت افزاری دستگاه خودداری نمایید و به ویژه از پر شدن حافظه داخلی گوشی و افزایش حجم اطلاعات ذخیره شده در آن اجتناب ورزید. در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که پر شن حافظه گوشی به شدت روی سرعت و کیفیت عملکرد بستر نرم افزاری آن تاثیرگذار است.
با در نظر گرفتن این موارد میتوانید بهترین بازده را از بستر نرم افزاری گوشی A21s سامسونگ دریافت کنید. پیشبینی میکنیم این گوشی حداقل تا یک سال آینده آپدیت های اندرویدی و آپدیت های امنیتی رابط One UI را دریافت کند و پشتیبانی نرم افزاری کاملی از آن به عمل آید. بنابراین در مجموع میتوان گفت که بستر نرم افزاری گوشی وضعیت خوبی دارد اما اینکه چقدر عملکرد روان و بدون مشکلی داشته باشد کاملا وابسته به نوع استفاده شما از دستگاه بوده و میتواند برای یک کاربر کاملا خوب و قابل قبول بوده و برای کاربر دیگر چندان قابل قبول به نظر نرسد. با توجه به اینکه گوشی خوش قیمت و مقرون به صرفه تولید شده و منابع سخت افزاری نسبتا محدودی دارد، انتظار عملکرد بدون مشکل از سمت آن و بستر نرم افزاری دستگاه را نداشته باشید.
سامسونگ در قبل گوشی Galaxy A21s از تراشه اگزینوس 850 استفاده کرده که طی فرآیند8 نانومتری تولید میشود و یک پردازنده مرکزی هشت هستهای دارد. هر هشت هسته پردازشگر مرکزی این تراشه از نوع Cortex-A55 هستند و فرکانس کاری 2 گیگاهرتزی دارند. پردازنده گرافیکی Mali-G52 هم به عنوان واحد پردازشگر گرافیکی در این تراشه مورد استفاده قرار گرفته است. گوشی سامسونگ گلکسی A21s از نظر رم در سه نسخه مختلف با ظرفیت های 3، 4 و 6 گیگابایتی روانه بازار شده و از نظر حافظه داخلی هم میتواند 32 یا 64 گیگابایتی باشد. ضمنا گوشی از اتصال حافظه جانبی هم پشتیبانی میکند اما بهتر است برای اینکه دستگاه خیلی تحت فشار قرار نگیرد از نصب حافظه جانبی در آن خودداری کنید.
قبل از هر چیز باید بگوییم که ما در بررسی گلکسی A21s سامسونگ نسخه مجهز به رم 4 و حافظه داخلی 64 گیگابایتی آن را در اختیار داشتیم. این نسخه دقیقا نسخه میانی گوشی محسوب میشود و به همین دلیل میتواند دید بهتری نسبت به قدرت عملکرد گوشی برایمان ارائه کند. با توجه به اینکه موبایل مورد نظر یک گوشی خوش قیمت و میان رده است، انتظارات خیلی بالایی از آن نداشتیم و صرفا بازی پابجی موبایل (PUBG Mobile) را در آن نصب و کیفیت اجرایش را مورد ارزیابی قرار دادیم. نتیجه بررسی نشان داد که گوشی از پس اجرای بازی مذکور بر میآید اما در حین اجرای بازی فشار زیاد روی منابع سخت افزاری گوشی کاملا قابل لمس میشود.
به ویژه اگر برای مدت زمان طولانی و فراتر از 10 یا 15 دقیقه بازی مثل پابجی موبایل را در گوشی اجرا کنید، فشار وارد بر منابع سخت افزاری دستگاه بیشتر ملموس میشود. در اینگونه مواقع بدنه گوشی داغ شده و سرعت مصرف شارژ باتری به طرز قابل ملاحظهای افزایش پیدا میکند و گاها لگ و تاخیرهایی هم در بازی به وجود میآیند. همچنین وقتی از بازی خارج میشوید تا چند ثانیه گوشی عملکرد خیلی روانی ندارد و تاخیرهایی در بستر نرم افزاری آن قابل رویت خواهند بود. بنابراین کاملا مشخص است که گوشی A21s سامسونگ قدرت پردازشی معمولی دارد و نباید خیلی انتظارات بالایی از آن داشته باشید.
افزایش حجم اطلاعات ذخیره شده در حافظه گوشی هم میتواند منجر به بیشتر شدن لگ و تاخیرهای آن شود، به همین جهت است که توصیه داریم برای دستیابی به بهترین نتیجه ممکن از ذخیره سازی حجم بالای اطلاعات در گوشی خودداری نمایید. بهتر است تا حد امکان حافظه جانبی هم در دستگاه نصب نکنید چون انجام این کار خود به خود منجر به زیادتر شدن حجم اطلاعات ذخیره شده در گوشی و بیشتر شدن فشار وارد بر منابع سخت افزاری آن میشود و در نتیجه لگ و تاخیرهای بیشتری را در گوشی به وجود میآورد. در مجموع باید میتوان اینطور گفت که گوشی Galaxy A21s سامسونگ بیشتر مناسب رفع نیازهای روزمره است و میتواند روزانه 5 الی 10 دقیقه بدون مشکل از پس اجرای بازی مثل پابجی موبایل بر آید اما نباید از آن انتظار بیشتری داشته باشید.
ما در بررسی گلکسی A21s اصلا انتظار نداشتیم که دوربین گوشی کیفیت بالایی داشته باشد، اما واقعیت این است که دوربین گوشی نام برده شده واقعا خوب و فراتر از رده قیمتی دستگاه عمل میکند. مجموعه دوربین اصلی سامسونگ گلکسی A21s از چهار لنز تشکیل شده که به ترتیب 48 مگاپیکسلی واید (Wide)، 8 مگاپیکسلی اولتراواید (Ultrawide)، 2 مگاپیکسلی ماکرو (Macro) و 2 مگاپیکسلی عمقی (Depth) هستند. قابلیت هایی از قبیل عکسبرداری پرتره، عکسبرداری پانوراما، عکسبرداری با زاویه گسترش یافته، عکسبرداری ماکرو، HDR و ضبط ویدیو های فول اچ دی با نرخ 30 فریم در ثانیه هم توسط دوربین اصلی گوشی پشتیبانی میشود. ضمنا یک چراغ فلش LED اختصاصی هم برای دوربین اصلی گوشی در نظر گرفته شده است.
نحوه چینش لنز های دوربین اصلی گوشی که حالتی شبیه به حرف L انگلیسی دارد هم از نکات جالبی است که روی قاب پشت گوشی جلب توجه میکند. اما کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی چطور خواهد بود؟ در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که دوربین اصلی این گوشی واقعا پتانسیل خوبی دارد و به عقیده ما فراتر از قیمت گوشی عمل مینماید. با دوربین اصلی این گوشی میتوانید در محیط های با نور مناسب واقعا عکس های معمولی، پرتره، ماکرو یا با زاویه گسترده عالی ضبط نمایید. جزئیات خوب، شادابی و شارپنس مناسب و طبیعی بودن تصاویر از اصلی ترین ویژگی هایی هستند که در اینگونه مواقع در عملکرد دوربین اصلی گوشی قابل رویت خواهند بود.
اما در محیط های با نور کم و نسبتا تاریک کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی افت میکند و طبیعتا مثل حالت قبل نخواهد بود اما با این حال همچنان عکس های قابل قبول و مناسبی با دوربین اصلی دستگاه قابل ضبط هستند. نویزهای عکس در شرایطی که محیط تاریک و به ویژه بسته باشد زیاد میشود اما بروز این مسئله تقریبا طبیعی بوده و در هر دوربینی رخ میدهد. پس در مجموع عملکرد دوربین اصلی گوشی Galaxy A21s خوب است و فراتر از انتظاری بوده که ما به عنوان یک گوشی خوش قیمت و میان رده از آن داشتیم.
در سمت مقابل دوربین سلفی گوشی سامسونگ Galaxy A21s از یک لنز 13 مگاپیکسلی تشکیل شده که آن هم از نوع واید است و قابلیت ضبط عکس های سلفی پرتره و ویدیو های فول اچ دی با نرخ 30 فریم در ثانیه را دارد. عکس هایی که با دوربین سلفی این گوشی ضبط میشوند هم کیفیت مطلوبی خواهند داشت و به ویژه در محیط های با نور مناسب وضعیت بسیار مطلوبی دارند اما طبیعتا در محیط های تاریک و کم نور، کیفیت عملکرد دوربین سلفی گوشی هم افت میکند. ضمنا عکسبرداری سلفی پرتره هم با گوشی A21s سامسونگ با کیفیت مطلوبی قابل انجام خواهد بود. در مجموع ما عقیده داریم که دوربین اصلی و سلفی خوب یکی از اصلی ترین ویژگی های گوشی Galaxy A21s است و میتواند از نقاط قوت محسوس آن به شمار آید. اگر به کیفیت عملکرد دوربین اهمیت میدهید، در رده قیمتی A21s این گوشی میتواند انتخاب هوشمندانهای باشد.
سامسونگ یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی نوع لیتیوم پلیمری را در گوشی Galaxy A21s بکار برده تا بدین ترتیب قدرت شارژدهی باتری دستگاه را افزایش دهد. با توجه به ظرفیتی که باتری گوشی دارد، انتظار داریم که تامین انرژی مورد نیاز آن به خوبی صورت پذیرد و حداقل کاربران این اسمارتفون با مشکل زود خالی شدن شارژ باتری رو به رو نشوند. در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که یک کاربر معمولی با سطح استفاده نرمال از دستگاه ضمن یک مرتبه فول شارژ باتری این گوشی تقریبا میتواند 1.5 الی 2 روز از آن استفاده کند. مقدار دقیق شارژدهی باتری گوشی طبیعتا به جزئیات نحوه استفاده از گوشی مرتبط خواهد شد.
اما چقدر زمان لازم است تا باتری 5000 میلی آمپر ساعتی گوشی A21s سامسونگ فول شارژ شود؟ سامسونگ یک شارژر فابریک 15 واتی را برای گوشی A21s در نظر گرفته تا سرعت شارژ مجدد باتری آن را افزایش دهد. اما در بررسی ما سرعت شارژ باتری گوشی خیلی هم زیاد نبود و مشخص شد که باید برای فول شارژ باتری دستگاه حداقل 100 الی 110 دقیقه زمان صرف شود! با 30 دقیقه اتصال گوشی به شارژ هم تقریبا 30 درصد از ظرفیت اصلی باتری شارژ میشود. بنابراین درمجموع قدرت شارژدهی باتری گوشی Galaxy A21s خوب است اما سرعت شارژ مجدد آن خیلی مطلوب نیست و میتوانست بهتر از این باشد.
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به نقد و بررسی گلکسی A21s سامسونگ پرداختیم. این گوشی به عنوان یکی از جدیدترین اسمارتفون های خوش قیمت شرکت کرهای سامسونگ روانه بازار شده و از ظاهری زیبا، صفحه نمایشی بزرگ، دوربین مناسب و باتری قدرتمند بهره میبرد و میتواند گزینه خرید خوبی برای خیلی از کاربران باشد. برخی از اصلی ترین ویژگی های مثبت و منفی این اسمارتفون در بخش زیر طی دو دستهبندی مجزا مشخص شدهاند. به نظر شما چه گوشی میتواند رقبا جدی برای سامسونگ Galaxy A21s باشد و گزینه خرید بهتری به شمار آید؟
نقاط قوت:
نقاط ضعف:
گوشی های سری Galaxy A سامسونگ در سال 2020 به مراتب متنوع تر از سال های قبل شدهاند و سامسونگ سعی داشته تنوع این سری از اسمارتفون هایش را بیشتر از قبل کند تا پاسخگوی نیازهای علاقمندان به اسمارتفون های خوش قیمت و میان رده باشد. یکی از جدیدترین گوشی های سری A سامسونگ گوشی Galaxy A21s است. در این مقاله میخواهیم به نقد و بررسی گلکسی A21s بپردازیم و اصلی ترین ویژگی های مثبت و منفی آن را مشخص کنیم. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید.
در ماه می (May) سال 2020 شرکت کرهای سامسونگ از گوشی جدیدی تحت عنوان Galaxy A21s رونمایی کرد. شرکت سامسونگ به دلیل تقاضای بالایی که در بازار برای خرید گوشی های خوش قیمت و میان رده وجود دارد سعی داشته تنوع سری محصولات گلکسی A خود را افزایش دهد و گوشی موبایل A21s یکی از اسمارتفون هایی محسوب میشود که با این هدف روانه بازار شده و خوشبختانه آمار فروش خوبی هم برای آن به ثبت رسیده است. اما نقاط قوت و ضعف اصلی این اسمارتفون چه هستند؟ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟ برای مشخص شدن این موارد باید به نقد و بررسی گلکسی A21s بپردازیم!
ما در ادامه این مطلب میخواهیم تجربه یک هفتهای استفاده خود از گوشی A21s را با شما عزیزان در میان بگذاریم. بنابراین اگر قصد خرید این گوشی خوش قیمت را دارید بهتر است تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید. در نظر داشته باشید که گوشی مذکور با توجه به رده قیمتی خودش و سایر اسمارتفون های هم رده خویش مورد بررسی قرار داده میشود و اینطور نیست که ویژگی های آن را با گوشی های رده بالای بازار مقایسه کرده و نتیجهگیری داشته باشیم. بنابراین نقاط قوت و ضعف این گوشی هم با توجه به رده کیفی و محصولات هم سطح خودش مشخص میشود. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه شوید.
بدون تردید یکی از اصلی ترین ویژگی های بارز و مثبت گوشی A21s مربوط به ظاهر شیک و جذابش میشود که واقعا حسی فراتر از یک اسمارتفون خوش قیمت و میان رده را به کاربر منتقل خواهد کرد. بدنه گوشی ابعاد 8.9 در 75.3 در 163.7 میلیمتری دارد و ضخیم و بزرگ به نظر میرسد. وزن گوشی هم به چیزی در حدود 192 گرم میرسد. گوشی از امکان اتصال همزمان دو سیم کارت پشتیبانی به عمل آورده و به سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری و سوکت شارژر یو اس بی نوع سی (USB Type C) مجهز است. همچنین یک اسکنر انگشت فیزیکی هم برای گوشی در نظر گرفته شده که روی قاب پشت آن نصب خواهد بود.
در بررسی گلکسی A21s سامسونگ مشخص شد که اسکنر انگشت فیزیکی آن عملکرد خوب و قابل قبولی دارد، اما بدون باگ و تاخیر نیست و گاها در شناسایی جزئیات انگشت کاربر با مشکلاتی رو به رو میشود. بنابراین انتظار عملکرد خیلی روان و عالی از این اسکنر نداشته باشید. لبه های قاب پشت گوشی حالتی خمیده دارند و در قسمت فوقانی و سمت چپ قاب پشت آن هم بخش مشکلی و مستطیل شکلی تعبیه شده که لنز های دوربین اصلی و چراغ فلش LED دستگاه را در بر گرفته است. چهار لنز دوربین اصلی گوشی با سبکی خاص و شبیه به حرف L انگلیسی در گوشه قاب دستگاه نصب هستند.
متاسفانه علیرغم ظاهر براق قاب پشت گوشی، جنس آن از پلاستیک است و مقاومت خیلی بالایی توسط آن ارائه نمیشود. در بررسی گلکسی A21s کاملا مشخص شد که تماس با اشیای نوک تیز به سادگی روی قاب پشت این اسمارتفون خط و خش ایجاد میکند، بنابراین اگر نمیخواهید روی قاب پشت گوشی شما خط و خش به وجود آید بهتر است حتما از گلس محافظ قاب پشت گوشی یا گارد و کیف موبایل استفاده کنید. گوشی A21s سامسونگ در رنگ های سفید، مشکی، قرمز و آبی روانه بازار شده و هر چهار رنگ آن جذاب و زیبا هستند. ضمنا فریم اصلی بدنه دستگاه هم پلاستیکی خواهد بود.
بنابراین کاملا مشخص است که در ساخت محصول سعی شده هزینه تولید به حداقل مقدار ممکن تقلیل داده شود. اما یکی از جذاب ترین بخش های گوشی A21s سامسونگ مربوط به پنل جلو و صفحه نمایش آن میشود که حاشیه های بسیار باریکی دارد و تقریبا چیزی در حدود 82.8 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را احاطه میکند. در گوشه سمت چپ و فوقانی صفحه نمایش دستگاه هم یک لنز دوربین سلفی تعبیه شده که کاملا درون ال سی دی قرار میگیرد. این سبک طراحی سبب شده که گوشی از نمای رو به رو واقعا جذاب و زیبا به نظر برسد.. در بررسی گلکسی A21s کاملا درک کردیم که این گوشی از نظر ظاهر و سبک طراحی واقعا زیباست و میتواند حس خوبی را به کاربر منتقل کند، اما از نظر کیفیت ساخت جای پیشرفت بیشتر در آن وجود دارد.
در مجموع با توجه به اینکه گوشی نام برده شده از اسمارتفون های خوش قیمت شرکت سامسونگ است و با قیمت نه چندان بالایی بازار موجود است، میتوان گفت که دستگاه از این بخش نقد و بررسی ما سربلند خارج میشود. طبیعتا در تمام گوشی های خوش قیمت و مقرون به صرفه سعی میشود با کاهش کیفیت برخی موارد، هزینه تولید و در نتیجه قیمت نهایی کاهش داده شود و سامسونگ گلکسی A21s هم از این قاعده مستثنا نیست! ما گوشی Galaxy A21s را از نظر کیفیت ساخت، طراحی و ظاهر یک محصول خوب (با توجه به قیمت) میدانیم.
اگر به اسمارتفون های مجهز به صفحه نمایش بزرگ و با حاشیه های باریک علاقه داشته باشید، بدون تردید از گوشی A21s لذت خواهید برد و نمایشگر این اسمارتفون توجهتان را جالب میکند. سامسونگ یک پنل نمایشگر 6.5 اینچی نوع PLS TFT را در گوشی مذکور بکار برده که رزولوشن 1600 در 720 پیکسل توسط آن ارائه میشود. بدین ترتیب تراکم پیکسلی صفحه نمایش گوشی به چیزی در حدود 270 پیکسل در هر اینچ میرسد که مقدار کاملا معمولی است. ضمنا حاشیه های باریک صفحه نمایش دستگاه سبب شدهاند که چیزی در حدود 82.8 درصد از کل مساحت پنل جلوی گوشی با نمایشگر آن احاطه شود.
با توجه به اینکه صفحه نمایش گوشی از نوع TFT در نظر گرفته شده، خیلی نباید انتظار کیفیت عالی از سمت آن داشته باشیم چون پنل های TFT از ارزان ترین پنل ها برای تولید و استفاده به عنوان نمایشگر در اسمارتفون ها هستند. اما واقعیت این است که ما در بررسی گلکسی A21s اصلا ضعف محسوسی در صفحه نمایش گوشی مشاهده نکردیم! درست است که پنل TFT خیلی جالب نیست و رزولوشن و تراکم پیکسلی بالایی هم توسط صفحه نمایش دستگاه ارائه نمیشود اما با این حال محتوا با کیفیت قابل قبول و خوبی روی صفحه گوشی به تصویر کشیده خواهد شد و جذابیت بالایی در مقابل چشمان غیرمسلح یک کاربر عادی خواهد داشت.
بنابراین اگر خیلی حساس نباشید و فقط از جنبه کاربردی به گوشی نگاه کنید، صفحه نمایش A21s سامسونگ هم رضایت شما را جلب خواهد کرد. شارپنس، شادابی و کنتراست قابل قبول اما نه چندان عالی از سمت نمایشگر گوشی ارائه میشود و اگر خیلی حساس نباشید از مشاهده محتوا روی صفحه گوشی لذت خواهید برد. نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم مربوط به حساسیت بالای صفحه نمایش گوشی A21s در قبال تماس با اشیای نوک تیز و خراشیده شدن میشود. در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که نصب گلس محافظ ال سی دی روی صفحه گوشی الزامی است و اگر به آن توجه نشود خیلی زود روی نمایشگر دستگاه خط و خش به وجود میآید.
سبک تعبیه لنز دوربین سلفی گوشی در گوشه سمت چپ و فوقانی نمایشگر Galaxy A21s سامسونگ هم میتواند جالب باشد و بر جذابیت های ظاهری آن بیفزاید. اما گذشته از این موارد باید کمی هم در مورد توان تولید روشنایی یا اصطلاحا برایتنس (Brightness) صفحه موبایل A21s صحبت داشته باشیم. در بررسی این گوشی همانطور که انتظار داشتیم مشخص شد که نمایشگر TFT آن خیلی قدرت بالایی در تولید روشنایی ندارد و به همین سبب باید حتما در محیط های باز و به ویژه تحت تابش نور مستقیم آفتاب، شدت روشنایی صفحه گوشی روی 100 درصد تنظیم گردد در غیر این صورت محتوای روی صفحه کاملا قابل رویت نمیشوند و تفکیک آن ها میتواند دشوار باشد. در مجموع ما عقیده داریم تعادل مابین کیفیت صفحه نمایش و قیمت گوشی Galaxy A21s سامسونگ برقرار است و این گوشی از این نظر هم وضعیت قابل قبولی دارد.
با توجه به اینکه گوشی A21s در ماه می سال 2020 رونمایی شده، جای تعجبی ندارد که جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید این دوره هم روی آن نصب و راه اندازی شده باشد. اندروید 10 سیستم عامل پیش فرض این اسمارتفون است و رابط کاربری One UI 2 هم به طور پیش فرض در کنار آن ارائه میشود. خوشبختانه رابط کاربری One UI 2 نسبت به نسخه های قدیمی تر رابط های سامسونگ به مراتب بهینه تر و بهتر طراحی شده و به عقیده ما در حال حاضر یکی از بهترین رابط های اندرویدی است. در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که بستر نرم افزاری آن عملکرد خوب و روانی دارد و تا زمانی که منابع سخت افزاری مثل پردازنده، رم و حافظه داخلی گوشی تحت فشار قرار نگیرند، لگ و تاخیری هم در بستر نرم افزاری گوشی دیده نمیشود.
اما تحت فشار قرار گرفتن منابع سخت افزاری مثل پردازنده، رم و حافظه داخلی گوشی میتواند در بستر نرم افزاری دستگاه لگ و تاخیر ایجاد کند و حتی انجام کارهای سادهای مثل وبگردی، پرسه زدن در یوتیوب، استفاده از اپلیکیشن هایی مثل اینستاگرام، تلگرام و غیره را هم با لگ و تاخیرهایی همراه سازد. بنابراین اگر میخواهید بهترین بازده را از بستر نرم افزاری گوشی دریافت کنید بهتر است تا حد امکان از تحت فشار قرار دادن منابع سخت افزاری دستگاه خودداری نمایید و به ویژه از پر شدن حافظه داخلی گوشی و افزایش حجم اطلاعات ذخیره شده در آن اجتناب ورزید. در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که پر شن حافظه گوشی به شدت روی سرعت و کیفیت عملکرد بستر نرم افزاری آن تاثیرگذار است.
با در نظر گرفتن این موارد میتوانید بهترین بازده را از بستر نرم افزاری گوشی A21s سامسونگ دریافت کنید. پیشبینی میکنیم این گوشی حداقل تا یک سال آینده آپدیت های اندرویدی و آپدیت های امنیتی رابط One UI را دریافت کند و پشتیبانی نرم افزاری کاملی از آن به عمل آید. بنابراین در مجموع میتوان گفت که بستر نرم افزاری گوشی وضعیت خوبی دارد اما اینکه چقدر عملکرد روان و بدون مشکلی داشته باشد کاملا وابسته به نوع استفاده شما از دستگاه بوده و میتواند برای یک کاربر کاملا خوب و قابل قبول بوده و برای کاربر دیگر چندان قابل قبول به نظر نرسد. با توجه به اینکه گوشی خوش قیمت و مقرون به صرفه تولید شده و منابع سخت افزاری نسبتا محدودی دارد، انتظار عملکرد بدون مشکل از سمت آن و بستر نرم افزاری دستگاه را نداشته باشید.
سامسونگ در قبل گوشی Galaxy A21s از تراشه اگزینوس 850 استفاده کرده که طی فرآیند8 نانومتری تولید میشود و یک پردازنده مرکزی هشت هستهای دارد. هر هشت هسته پردازشگر مرکزی این تراشه از نوع Cortex-A55 هستند و فرکانس کاری 2 گیگاهرتزی دارند. پردازنده گرافیکی Mali-G52 هم به عنوان واحد پردازشگر گرافیکی در این تراشه مورد استفاده قرار گرفته است. گوشی سامسونگ گلکسی A21s از نظر رم در سه نسخه مختلف با ظرفیت های 3، 4 و 6 گیگابایتی روانه بازار شده و از نظر حافظه داخلی هم میتواند 32 یا 64 گیگابایتی باشد. ضمنا گوشی از اتصال حافظه جانبی هم پشتیبانی میکند اما بهتر است برای اینکه دستگاه خیلی تحت فشار قرار نگیرد از نصب حافظه جانبی در آن خودداری کنید.
قبل از هر چیز باید بگوییم که ما در بررسی گلکسی A21s سامسونگ نسخه مجهز به رم 4 و حافظه داخلی 64 گیگابایتی آن را در اختیار داشتیم. این نسخه دقیقا نسخه میانی گوشی محسوب میشود و به همین دلیل میتواند دید بهتری نسبت به قدرت عملکرد گوشی برایمان ارائه کند. با توجه به اینکه موبایل مورد نظر یک گوشی خوش قیمت و میان رده است، انتظارات خیلی بالایی از آن نداشتیم و صرفا بازی پابجی موبایل (PUBG Mobile) را در آن نصب و کیفیت اجرایش را مورد ارزیابی قرار دادیم. نتیجه بررسی نشان داد که گوشی از پس اجرای بازی مذکور بر میآید اما در حین اجرای بازی فشار زیاد روی منابع سخت افزاری گوشی کاملا قابل لمس میشود.
به ویژه اگر برای مدت زمان طولانی و فراتر از 10 یا 15 دقیقه بازی مثل پابجی موبایل را در گوشی اجرا کنید، فشار وارد بر منابع سخت افزاری دستگاه بیشتر ملموس میشود. در اینگونه مواقع بدنه گوشی داغ شده و سرعت مصرف شارژ باتری به طرز قابل ملاحظهای افزایش پیدا میکند و گاها لگ و تاخیرهایی هم در بازی به وجود میآیند. همچنین وقتی از بازی خارج میشوید تا چند ثانیه گوشی عملکرد خیلی روانی ندارد و تاخیرهایی در بستر نرم افزاری آن قابل رویت خواهند بود. بنابراین کاملا مشخص است که گوشی A21s سامسونگ قدرت پردازشی معمولی دارد و نباید خیلی انتظارات بالایی از آن داشته باشید.
افزایش حجم اطلاعات ذخیره شده در حافظه گوشی هم میتواند منجر به بیشتر شدن لگ و تاخیرهای آن شود، به همین جهت است که توصیه داریم برای دستیابی به بهترین نتیجه ممکن از ذخیره سازی حجم بالای اطلاعات در گوشی خودداری نمایید. بهتر است تا حد امکان حافظه جانبی هم در دستگاه نصب نکنید چون انجام این کار خود به خود منجر به زیادتر شدن حجم اطلاعات ذخیره شده در گوشی و بیشتر شدن فشار وارد بر منابع سخت افزاری آن میشود و در نتیجه لگ و تاخیرهای بیشتری را در گوشی به وجود میآورد. در مجموع باید میتوان اینطور گفت که گوشی Galaxy A21s سامسونگ بیشتر مناسب رفع نیازهای روزمره است و میتواند روزانه 5 الی 10 دقیقه بدون مشکل از پس اجرای بازی مثل پابجی موبایل بر آید اما نباید از آن انتظار بیشتری داشته باشید.
ما در بررسی گلکسی A21s اصلا انتظار نداشتیم که دوربین گوشی کیفیت بالایی داشته باشد، اما واقعیت این است که دوربین گوشی نام برده شده واقعا خوب و فراتر از رده قیمتی دستگاه عمل میکند. مجموعه دوربین اصلی سامسونگ گلکسی A21s از چهار لنز تشکیل شده که به ترتیب 48 مگاپیکسلی واید (Wide)، 8 مگاپیکسلی اولتراواید (Ultrawide)، 2 مگاپیکسلی ماکرو (Macro) و 2 مگاپیکسلی عمقی (Depth) هستند. قابلیت هایی از قبیل عکسبرداری پرتره، عکسبرداری پانوراما، عکسبرداری با زاویه گسترش یافته، عکسبرداری ماکرو، HDR و ضبط ویدیو های فول اچ دی با نرخ 30 فریم در ثانیه هم توسط دوربین اصلی گوشی پشتیبانی میشود. ضمنا یک چراغ فلش LED اختصاصی هم برای دوربین اصلی گوشی در نظر گرفته شده است.
نحوه چینش لنز های دوربین اصلی گوشی که حالتی شبیه به حرف L انگلیسی دارد هم از نکات جالبی است که روی قاب پشت گوشی جلب توجه میکند. اما کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی چطور خواهد بود؟ در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که دوربین اصلی این گوشی واقعا پتانسیل خوبی دارد و به عقیده ما فراتر از قیمت گوشی عمل مینماید. با دوربین اصلی این گوشی میتوانید در محیط های با نور مناسب واقعا عکس های معمولی، پرتره، ماکرو یا با زاویه گسترده عالی ضبط نمایید. جزئیات خوب، شادابی و شارپنس مناسب و طبیعی بودن تصاویر از اصلی ترین ویژگی هایی هستند که در اینگونه مواقع در عملکرد دوربین اصلی گوشی قابل رویت خواهند بود.
اما در محیط های با نور کم و نسبتا تاریک کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی افت میکند و طبیعتا مثل حالت قبل نخواهد بود اما با این حال همچنان عکس های قابل قبول و مناسبی با دوربین اصلی دستگاه قابل ضبط هستند. نویزهای عکس در شرایطی که محیط تاریک و به ویژه بسته باشد زیاد میشود اما بروز این مسئله تقریبا طبیعی بوده و در هر دوربینی رخ میدهد. پس در مجموع عملکرد دوربین اصلی گوشی Galaxy A21s خوب است و فراتر از انتظاری بوده که ما به عنوان یک گوشی خوش قیمت و میان رده از آن داشتیم.
در سمت مقابل دوربین سلفی گوشی سامسونگ Galaxy A21s از یک لنز 13 مگاپیکسلی تشکیل شده که آن هم از نوع واید است و قابلیت ضبط عکس های سلفی پرتره و ویدیو های فول اچ دی با نرخ 30 فریم در ثانیه را دارد. عکس هایی که با دوربین سلفی این گوشی ضبط میشوند هم کیفیت مطلوبی خواهند داشت و به ویژه در محیط های با نور مناسب وضعیت بسیار مطلوبی دارند اما طبیعتا در محیط های تاریک و کم نور، کیفیت عملکرد دوربین سلفی گوشی هم افت میکند. ضمنا عکسبرداری سلفی پرتره هم با گوشی A21s سامسونگ با کیفیت مطلوبی قابل انجام خواهد بود. در مجموع ما عقیده داریم که دوربین اصلی و سلفی خوب یکی از اصلی ترین ویژگی های گوشی Galaxy A21s است و میتواند از نقاط قوت محسوس آن به شمار آید. اگر به کیفیت عملکرد دوربین اهمیت میدهید، در رده قیمتی A21s این گوشی میتواند انتخاب هوشمندانهای باشد.
سامسونگ یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی نوع لیتیوم پلیمری را در گوشی Galaxy A21s بکار برده تا بدین ترتیب قدرت شارژدهی باتری دستگاه را افزایش دهد. با توجه به ظرفیتی که باتری گوشی دارد، انتظار داریم که تامین انرژی مورد نیاز آن به خوبی صورت پذیرد و حداقل کاربران این اسمارتفون با مشکل زود خالی شدن شارژ باتری رو به رو نشوند. در بررسی گلکسی A21s مشخص شد که یک کاربر معمولی با سطح استفاده نرمال از دستگاه ضمن یک مرتبه فول شارژ باتری این گوشی تقریبا میتواند 1.5 الی 2 روز از آن استفاده کند. مقدار دقیق شارژدهی باتری گوشی طبیعتا به جزئیات نحوه استفاده از گوشی مرتبط خواهد شد.
اما چقدر زمان لازم است تا باتری 5000 میلی آمپر ساعتی گوشی A21s سامسونگ فول شارژ شود؟ سامسونگ یک شارژر فابریک 15 واتی را برای گوشی A21s در نظر گرفته تا سرعت شارژ مجدد باتری آن را افزایش دهد. اما در بررسی ما سرعت شارژ باتری گوشی خیلی هم زیاد نبود و مشخص شد که باید برای فول شارژ باتری دستگاه حداقل 100 الی 110 دقیقه زمان صرف شود! با 30 دقیقه اتصال گوشی به شارژ هم تقریبا 30 درصد از ظرفیت اصلی باتری شارژ میشود. بنابراین درمجموع قدرت شارژدهی باتری گوشی Galaxy A21s خوب است اما سرعت شارژ مجدد آن خیلی مطلوب نیست و میتوانست بهتر از این باشد.
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به نقد و بررسی گلکسی A21s سامسونگ پرداختیم. این گوشی به عنوان یکی از جدیدترین اسمارتفون های خوش قیمت شرکت کرهای سامسونگ روانه بازار شده و از ظاهری زیبا، صفحه نمایشی بزرگ، دوربین مناسب و باتری قدرتمند بهره میبرد و میتواند گزینه خرید خوبی برای خیلی از کاربران باشد. برخی از اصلی ترین ویژگی های مثبت و منفی این اسمارتفون در بخش زیر طی دو دستهبندی مجزا مشخص شدهاند. به نظر شما چه گوشی میتواند رقبا جدی برای سامسونگ Galaxy A21s باشد و گزینه خرید بهتری به شمار آید؟
نقاط قوت:
نقاط ضعف:
پردازندههای تولید شده به وسیله کمپانی اینتل (Intel) از ابتدای ورود سیستمهای رومیزی به کشور، از محبوبیت بسیار بالایی در میان کاربران ایرانی بهره مند بودند. اکنون زمان نسبتا زیادی از آن دوره گذشته است، اما پردازندههای اینتل همچنان محبوبیت خود را در بازار ایران حفظ کردهاند و سایر شرکتهای تولیدکننده CPU همچون AMD نتوانستهاند جایگاه اینتل را حتی برای لحظهای تصاحب کنند. سری پردازندههای Core-i7 را میتوان شناخته شده ترین سری پردازندههای اینتل در بازار جهانی دانست که به قدرت پردازشی بالا و عملکرد راضی کننده خود معروف هستند. اینتل نسل به نسل پردازندههای این سری را توسعه داده و معماری و قدرت پردازشی این سری را مطابق با نیاز روز جهان همگام سازی کرده است. پردازنده Intel Core i7-9700F Coffee Lake، نماینده سری Core-i7 برای نسل نهم پردازندههای اینتل میباشد که در نیمه اول سال 2019 معرفی شد و با بهره مندی از معماری 14 نانومتری و پشتیبانی از حداکثر ظرفیت حافظه 128 گیگابایتی توانست بسیار مورد توجه کاربران قرار گیرد. اگر به دنبال خرید پردازنده بالارده با قدرت پردازشی بالا و عملکرد گیمینگ هستید؛ در ادامه با نقد و بررسی پردازنده اینتل Core i7-9700F با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید. در این بررسی به سراغ پردازندهای خواهیم پرداخت، که از نظر بسیاری از کاربران از ارزش خرید بسیار بالایی برخوردار است!
برای اینکه بتوانیم شما را با توان پردازشی پردازنده اینتل کافی لیک Core i7-9700F آشنا کنیم در ابتدا لازم است با برخی از اصطلاحات و استانداردها آشنا شوید.
لیتوگرافی : این عبارت به زبان ساده، نشان دهنده فاصله میان هر یک از ترانزیستورهای به کار رفته در صفحه مدار (Board) پردازنده است که بر حسب نانومتر بیان میشود و هرچه مقدار آن کمتر باشد، نشان از توان پردازشی بالاتر پردازنده دارد. لیتوگرافی پردازنده Intel Core i7-9700F از نوع 14 نانومتری میباشد که برای یک پردازنده نسل نهمی مقدار مناسبی است.
نسل پردازنده : اولین عدد، پس از خط فاصله در نام پردازندههای اینتل (Intel)، نسل پردازنده را تعیین میکند. نسلهای مختلف پردازشی نامهای متفاوتی دارند؛ همچون پردازنده اینتل Core i7-9700F که همان طور که از نامش مشخص است از نسل 9 بوده و به نسل کافی لیک (Coffe lake) معروف است. با بالاتر رفتن نسل پردازنده میتوان نتیجه گرفت که پردازنده مدرنتر بوده و در نتیجه لیتوگرافی کوچکتری دارد و از توان پردازشی بالاتری برخوردار است.
در رابطه با نقد و بررسی پردازنده اینتل Core i7-9700F، تنها دانستن این دو موضوع کافیست؛ شما میتوانید با مطالعه مقاله "کدام پردازنده را خریداری کنیم؟ Intel core i5 یا Intel core i7" اطلاعات بسیار بیشتری در رابطه با پردازنده ها به دست آورید و به شناخت نسبتا بالایی از پردازندههای اینتل (Intel) دست یابید.
تا اینجا دانستیم که پردازنده Intel Core i7-9700F یک پردازنده از نسل 9 با معماری 14 نانومتری است. این پردازنده به 8 هسته پردازشی مجزا مجهز شده است، که هر کدام در هر لحظه قادرند یک عملیات پردازشی را اجرا کرده و تحلیل کنند. فرکانس کاری پردازنده اینتل Core i7-9700F در حالت پایه 3.0 گیگاهرتز عنوان شده است که به دلیل پشتیبانی این پردازنده از تکنولوژی 2 intel turbo boost این فرکانس در زمان افزایش فشار پردازشی به 4.7 گیگاهرتز افزایش خواهد یافت. این قابلیت در زمانی که فشار پردازشی وارد شده به سیستم رومیزی شما بالا میرود فعال خواهد شد و پردازنده تلاش میکند تا با ارائه حداکثر توان قابل ارائه خود، به کمک شما بیاید. نکتهای که در زمان خرید پردازنده Intel Core i7-9700F باید بسیار به آن توجه داشته باشید این است که، پردازنده اینتل Core i7-9700F از سوکت LGA 1151 برای اتصال به مادربورد استفاده میکند؛ به همین دلیل باید حتما توجه داشته که مادربورد شما از این پردازنده پشتیبانی میکند و یا خیر. برای راحتی بیشتر شما کاربران عزیز لیستی از سری مادربوردهای پشتیبانی کننده از پردازنده Intel Core i7-9700F تهیه کردهایم که این مادربوردها عبارتند از سریهای مختلف : Z390 / Z370 / H370 / B360 / H310.
تنها کافیست تا شما یکی از سری مادربوردهای بالا را خریداری نمایید تا بتوانید از کلیه امکانات پردازنده اینتل Core i7-9700F استفاده نمایید. با کلیک بر روی «لیست مادربوردها» میتوانید مستقیما به لیست مادربوردهای موجود در فروشگاه هدف مراجعه نموده و به بررسی، مقایسه و خرید مادربورد مدنظر خود بپردازید.
حافظه رم (RAM) از مهم ترین عوامل تعیین کننده سرعت و عملکرد چندپردازشی (Multi tasking) سیستمهای رومیزی میباشد. اگر میخواهید که تجربه لذت بخشی از کار با سیستم خود داشته باشید؛ حتما باید از مقدار مناسبی حافظه رم استفاده کنید. فرقی نمیکند که پردازنده شما چقدر قدرتمند باشد، زمانی که حافظه رم شما با عملکرد پردازنده هماهنگ و هم سو نباشد؛ مسلما شاهد تاخیر، لَگ و کرش کردنهای آزاردهنده خواهید بود. همان طور که می دانید؛ مقدار حافظه RAM قابل استفاده بر روی هر سیستم رومیزی، علاوه بر ظرفیت مادربورد به توان پشتیبانی پردازنده نیز وابسته است. پردازنده Intel Core i7-9700F قادر به پشتیبانی از آخرین نسل کلاس حافظههای Ram یعنی DDR4 میباشد و قادر است که از حداکثر 128 گیگابایت حافظه RAM با حداکثر فرکانس کاری 2666 مگاهرتز بهره گیری نماید. بهتر است بدانید که پیکربندی حافظه رم شما تنها میتواند دوکاناله باشد.
متاسفانه پردازنده اینتل Core i7-9700F فاقد گرافیک مجتمع با مدار میباشد که این موضوع به معنای فعالیت دائمی کارت گرافیک شما خواهد بود. پس به شما پیشنهاد میکنیم که در زمان خرید کارت گرافیک حتما توجه زیادی به دوام و پایداری کارت گرافیک مدنظر خود داشته باشید.
در قسمتهای قبلی به بررسی مشخصات فنی و عملکرد تئوری پردازنده Intel Core i7-9700F پرداختیم. اما اکنون زمان آن رسیده که عملکرد این پردازنده 14 نانومتری اینتل را در واقعیت بسنجیم و مقداری از اعداد و ارقام منتشرشده روی کاغذها دور شویم. در این قسمت از نقد و بررسی پردازنده اینتل Core i7-9700F به سراغ نمرات عملکرد اجرایی (benchmark) این پردازنده خواهیم رفت و به مقایسه آن با سایر پردازندههای شرکت اینتل و همچنین پردازندههای برند AMD خواهیم پرداخت که در زمان تصمیم گیری برای خرید پردازنده Intel Core i7-9700F بسیار به شما کمک خواهد کرد. در این بررسی از برترین سایتهای ارائه بنچمارک یعنی Geekbench، Cinebench و در نهایت 3D Mark کمک گرفتهایم. در ادامه جزئیات هر بنچمارک در کنار توضیحات آن خدمت شما ارائه شده است.
گیک بنچ 5 را میتوان بهترین معیار برای بررسی عملکرد نهایی سیستم دانست. این بنچمارک به گونهای تنظیم شده که فشار پردازشی وارد شده به پردازنده را به گونهای افزایش میدهد که تکنولوژی intel turbo boost فعال شده و فرکانس پردازشی به حداکثر میرسد و در همین زمان بیشترین حجم ممکن اطلاعات را از حافظه رم دریافت کرده و دوباره برای آن ارسال میکند. نتیجه این است که عملکرد پردازنده در فشار پردازشی سنگین مشخص خواهد شد و توان بهرهگیری پردازنده از کارت RAM نیز بیشتر قابل درک خواهد بود.
پردازنده Intel Core i7-9700F در این بنچمارک توانسته نمره رضایت بخش 6714 را دریافت کند و در میان همردههای خود عملکرد قابل قبولی داشته باشد. نکته قابل توجه در این بنچمارک پایینتر بودن امتیاز پردازنده intel Core i7-8700K با وجود فرکانس پردازشی بالاتر میباشد.
سِنِبنچ را میتوان بنچمارک محبوب طراحان گرافیک دانست چرا که تستهای این بنچمارک بر پایه نرم افزار طراحی انیمیشنهای 3D با نام Cinema 4 Suite طرح ریزی شده است. همان طور که مشخص است، نمره بالاتر نشان دهنده قدرت پردازش بالاتر پردازنده برای انجام پروژههای گرافیکی و مدل سازی 3 بعدی میباشد. اگر یک گرافیست و یا طراح انیمیشن هستید؛ حتما نام cinebench را در زمان خرید پردازنده به خاطر داشته باشید.
پردازنده اینتل Core i7-9700F در سنبنچ عملکرد خیره کنندهای از خود به نمایش گذاشته و توانسته بسیاری از پردازندههای بالارده خود همچون Core i9-10980HK را کنار بزند. با توجه به نتایج به دست آمده از Cinebench R20 میتوان گفت که خرید پردازنده Intel Core i7-9700F میتواند یکی از بهترین انتخابهای کاربران مشغول به حوزه گرافیک باشد.
در نهایت به بنچمارک طرفداران بازیهای رایانهای و گیمرها رسیدیم. نکتهای که درباره این بنچمارک لازم است بدانید این است که ما از آزمون Time Spy برای بررسی پردازنده Intel Core i7-9700F استفاده کردیم که تنها بر روی DirectX 12 تمرکز دارد؛ یعنی در این بنچمارک تمامی تستها بر روی ویندوز 10 اجرا شده است چراکه این نسخه از دایرکت ایکس، بر روی ویندوزهای قبلی قادر به نصب و اجرا شدن نیست.
همانند سنبنچ، پردازنده اینتل Core i7-9700F در بنچمارک 3D mark نیز، عملکرد راضی کنندهای از خود نشان داده است. همان طور که در تصویر نیز مشخص است؛ پردازنده نسل نهمی ما در برابر رقیبان خود از جایگاه مناسبی برخوردار است. با توجه به امتیازات به دست آمده در 3D Mark میتوان گفت که در صورت استفاده از یک کارت گرافیک قدرتمند، قادر به اجرای بسیاری از بازیهای روز دنیا همچون Fortnite، GTA V، Apex، Valorant و... با کیفیت بالا و حداقل 60 فریم خواهید بود.
بیتردید پردازنده سیستمهای کامپیوتری به عنوان قلب تپنده و واحد پردازش عملکرد منطقی سیستم، یکی از مهمترین قطعات به کار رفته در هر سیستم کامپیوتری محسوب میشود. از این رو کمپانیهای مختلف تلاش میکنند بسته به بازار هدف و نوع کاربری خریداران، تراشههای خود را طراحی و روانهی بازار کنند. کمپانی آمریکایی اینتل یکی از بزرگترین و قدیمیترین تولیدکنندگان CPU در دنیا محسوب میشود که به خوبی میداند چگونه نسل به نسل تراشههای خود را دستخوش تغییراتی کند که رضایت کاربران را در پی داشته باشد.
پردازنده intel Core i7-9700f را میتوان یکی از بهترین پردازندههای بالارده تولیدشده به وسیله این شرکت دانست، که در بازار ایران نیز مورد استقبال کاربران بسیاری قرار گرفته است. این پردازنده 8 هستهای که با معماری 14 نانومتری ساخته شده و در مجموعه پردازندههای نسل نهم اینتل (Coffee Lake) جای گرفته است؛ از قیمت بسیار رقابتی بهره مند میباشد به شکلی که میتوان قیمت پردازنده Intel Core i7-9700F را یکی از نقاط قوت آن دانست. اگر تصمیم به خرید پردازنده بالارده با توان پردازشی مناسب و عملکردی قابل قبول گرفتهاید؛ قطعا خرید پردازنده اینتل Core i7-9700F میتواند انتخابی ایدهآل برای شما باشد.
نقاط قوت :
نقاط ضعف :
یکی از گوشی های میان رده جدید و خوش قیمت شرکت سامسونگ که توانسته فروش عالی هم در بازار داشته باشد، گوشی سامسونگ Galaxy A31 است. این اسمارتفون ظاهری جذاب و شیک درد، صفحه نمایشی بزرگ، باتری قدرتمند و قیمتی خوب را ارائه کرده است. به همین جهت میتواند برای خیلی از کاربران یک گزینه خرید عالی محسوب شود. در ادامه این مطلب میخواهیم به نقد و بررسی گلکسی A31 سامسونگ بپردازیم و مروری بر اصلی ترین ویژگی های مثبت و منفی آن داشته باشیم. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه شوید.
سامسونگ به خوبی درک کرده که اغلب کاربران به دنبال خرید اسمارتفون های میان رده و خوش قیمت هستند و شرکت های مثل شیائومی در این زمینه بسیار خوب عمل میکنند و نبض بازار را در اختیار دارند. بنابراین سعی کرده که نوع محصولاتش را در این بخش افزایش دهد. در همین راستا گوشی های میان رده و خوش قیمتی زیادی را روانه بازار کرده است که یکی از آن ها گوشی گلکسی A31 خواهد بود. قیمت Galaxy A31 در مقایسه با مشخصاتی که دارد خوب بوده و همین امر سبب شده که دستگاه به یکی از اسمارتفون های پرفروش و جدید سامسونگ تبدیل شود. اما برای درک بهتر ویژگی های مثبت و منفی این اسمارتفون باید به نقد و بررسی گلکسی A31 بپردازیم.
ما برای مدت زمانی در حدود یک هفته این اسمارتفون خوش ساخت را در اختیار داشتیم و برای انجام کارهای روزمره خود از آن استفاده کردیم تا بتوانیم نقد و بررسی کاربردی تری را برای شما عزیزان تدوین و ارائه کنیم. اگر به دنبال خرید گوشی میان رده و خوش قیمت اندرویدی هستید، مطمئن باشید که Galaxy A31 سامسونگ در رده قیمتی خودش یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب است. ظاهر زیبا، صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت، دوربین مناسب و باتری قدرتمند از ویژگی هایی هستند که در همان ابتدای کار در این گوشی جلب توجه میکنند. با فروشگاه اینترنتی هدف و بررسی گلکسی A31 سامسونگ همراه شوید.
یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت گوشی A31 مربوط به ظاهر شیک و جذابش میشود که بیشتر نزدیک به سبک طراحی اسمارتفون های رده بالای سامسونگ به نظر میآید. قاب پشت گوشی براق بوده و جذابیت خیلی خوبی را ارائه میکند و در گوشه سمت چپ و فوقانی آن یک قسمت مربع شکل و مشکی رنگ تعبیه شده که لنز های دوربین اصلی دستگاه در آن جای گرفتهاند. علیرغم اینکه به نظر میآید جنس قاب پشت گوشی شیشهای باشد، اینطور نیست و این قسمت از قاب دستگاه از مواد پلاستیکی خاصی تشکیل شده که براق به نظر میآیند. در بررسی گلکسی A31 مشخص شد که قاب پشت گوشی خیلی مقاومت بالایی در برابر تماس با اشیای نوت تیز ندارد و در صورت عدم استفاده از گلس قاب پشت موبایل یا گارد و کیس موبایل ممکن است خیلی زود روی آن خط و خش ایجاد شود.
از نمای رو به رو هم Galaxy A31 سامسونگ ظاهری جذاب و شیک را ارائه کرده و صفحه نمایش بزرگ و با حاشیه های باریکی که دارد جلب توجه میکند. جالب است بدانید طبق آمار چیزی در حدود 84.9 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه با صفحه نمایش آن احاطه میشود. در قسمت فوقانی نمایشگر گوشی هم یک ناچ کوچک تعبیه شده که لنز دوربین سلفی دستگاه را در بر میگیرد. ضمنا قسمت زیرین صفحه نمایش گوشی از قابلیت اسکن انگشت هم پشتیبانی به عمل میآورد و به نوعی گوشی از اسکنر داخل ال سی دی بهرهمند است. در بررسی گلکسی A31 مشخص شد که سرعت و دقت عملکرد این اسکنر در رده قیمتی دستگاه کاملا مطلوب و مناسب است.
بدنه گوشی Galaxy A31 ابعاد 8.6 در 73.1 در 159.3 میلیمتری دارد و وزن آن حدودا 185 گرم خواهد بود. بنابراین وقتی گوشی را در دست میگیرید، بدنه آن نسبتا بلند و ضخیم به نظر میآید. ضخامت زیاد بدنه گوشی به دلیل تعبیه باتری 5000 میلی آمپر ساعتی در آن ایجاد شده که در بخش های مرتبط در مورد آن صحبت خواهیم کرد. گوشی از سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری بهرهمند بوده و پورت شارژر آن هم از نوع یو اس بی تایپ سی (USB Type C) خواهد بود. ضمن یک اسپیکر واحد هم در لبه زیرین قاب آن تعبیه شده که کیفیت صدای خروجی مطلوبی دارد.
در مجموع گوشی شاید گوشی کیفیت ساخت معمولی داشته باشد اما از نظر ظاهر و سبک طراحی یک اسمارتفون خوب است و تقریبا حرف های مناسبی برای گفتن دارد. وقتی این گوشی را در دست بگیرید، حس خوبی به شما منتقل خواهد شد و این مساله یکی از اصلی ترین ویژگی هایی است که هر کاربر انتظار دارد در گوشی وی ارائه شود. بنابراین در مجموع میتوان گفت که گوشی A31 با توجه به قیمت خودش از این بخش نقد و بررسی ما سربلند خارج شده و نمره رضایت بخشی را دریافت میکند.
اگر به گوشی هایی علاقه دارید که صفحه نمایش بزرگ دارند، گلکسی A31 میتواند انتخاب مناسبی برایتان باشد چون پنل نمایشگر آن 6.4 اینچی است! از سمت دیگر این پنل کیفیت مطلوبی هم دارد و این یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت گوشی محسوب میشود. نوع پنل گوشی از نوع سوپر آمولد (Super AMOLED) است و همانطور که در بخش قبل گفتیم، این پنل چیزی در حدود 84.9 درصد از کل مساحت جلوی دستگاه را احاطه میکند و در قسمت فوقانی آن یک لنز دوربین سلفی به صورت ناچ نصب شده است. رزولوشن 2400 در 1080 پیکسلی توسط صفحه نمایش گوشی ارائه میشود و بدین ترتیب تراکم پیکسلی آن به چیزی در حدود 411 پیکسل در هر اینچ میرسد!
پس کاملا مشخص است که صفحه نمایش گوشی باید یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت آن محسوب گردد چون شما در کمتر گوشی هم ردهای این ویژگی های مطلوب را در نمایشگر دستگاه مشاهده خواهید کرد. ضمنا فراموش نکنید قسمت زیرین صفحه نمایش دستگاه قابلیت اسکنر انگشت کاربر را هم دارد و عملا گوشی از اسکنر انگشت داخل ال سی دی بهره میبرد. متاسفانه اشارهای به وجود پوشش گوریلاگلس ضد خش روی صفحه گوشی نشده، به همین جهت اکیدا توصیه داریم برای محافظ و مراقبت از آن حتما یک لایه گلس محافظ ال سی دی را روی نمایشگر گوشی نصب کنید. ما در بررسی گلکسی A31 متوجه شدیم که در صورت عدم توجه به این موضوع ممکن است خیلی راحت روی صفحه موبایلتان خط و خش ایجاد شود.
اما کیفیت عملکرد صفحه نمایش گوشی چطور است؟ با توجه به اینکه نمایشگر دستگاه ابعاد بزرگی دارد و رزولوشن و تراکم پیکسلی مطلوبی را هم ارائه کرده، طبیعتا افرادی که علاقمند وبگردی، تماشای ویدیو و فیلم یا پرسه زدن در یوتیوب باشند، از دستگاه و بکارگیری آن لذت میبرند. محتوا روی صفحه نمایش این گوشی با شارپنس و شادابی خوبی نشان داده خواهد شد و واقعا از این نظر دستگاه فراتر از قیمت خودش عمل میکند. بنابراین اگر به کیفیت عملکرد صفحه نمایش اهمیت میدهید، گلکسی A31 سامسونگ گزینه خرید خوبی برای شماست. اما یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گرفته و در مورد آن صحبت شود. این مساله مربوط به توان تولید روشنایی یا اصطلاحا برایتنس (Brightness) میشود. خوشبختانه در بررسی گلکسی A31 مشخص شد که پنل گوشی قدرت تولید روشنایی خوبی هم دارد.
بدین سبب شما میتوانید در محیط های باز و تحت تابش نور با تنظیم شدت روشنایی صفحه گوشی بر روی 80 یا 90 درصد بدون مشکل با آن در تعامل باشید و محتوای روی صفحه را ببینید. در صورتی که صفحه گوشی توان خوبی در تولید روشنایی نداشته باشد، استفاده از آن در محیط های باز و تحت تابش نور و مشاهده محتوای روی صفحه نمایش گوشی دشوار خواهد بود، اما خب این شرایط در گوشی A31 سامسونگ وجود ندارد و قدرت تولید روشنایی پنل نمایشگر 6.4 اینچی این گوشی مطلوب است. در مجموع به عقیده ما یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت گوشی سامسونگ Galaxy A31 مربوط به صفحه نمایش بزرگ و با کیفیتی میشود که از آن بهرهمند است.
گوشی A31 محصول ماه مارس (March) سال 2020 است بنابراین جای تعجبی ندارد که از جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی اندروید 10 بهره ببرد. رابط کاربری One UI 2.0 سامسونگ هم در حالت پیش فرض روی گوشی نصب خواهد بود. پیشبینی میکنیم گوشی حداقل تا 1 سال آتی آپدیت های نرم افزاری سامسونگ را دریافت و احتمالا پشتیبانی نرم افزاری از آن تا 2 سال هم ادامه یابد. اما آیا بستر نرم افزاری گوشی عملکرد روان و مناسبی دارد؟ در بررسی گلکسی A31 مشخص شد که بستر نرم افزاری آن در شرایطی که کارهای روزمره و عادی را انجام دهید، عملکرد مطلوبی دارد و هیچ مشکلی در آن ظاهر نمیشود.
به عنوان مثال ارسال و دریافت پیامک، وبگردی، نصب و استفاده از اپلیکیشن هایی مثل اینستاگرام، تلگرام، واتساپ و غیره به سادگی در این گوشی قابل انجام خواهد بود و هیچ لگ و تاخیری در حین انجام این کارها در گوشی نمایان نمیشود، مگر اینکه حجم اطلاعات ذخیره شده در موبایل به شدت زیاد باشد و حافظه داخلی آن تحت فشار قرار گیرد که در اینگونه مواقع ممکن است گاها شاهد بروز لگ و تاخیرهای نرم افزاری باشید که البته شدت آن ها زیاد نخواهد بود. پس برای اینکه بهترین بازده را از بستر نرم افزاری گوشی دریافت کنید بهتر است تا حد ممکن است پر شدن حافظه آن جلوگیری نمایید.
تجربه کاربری که بستر نرم افزاری گوشی در اختیارتان قرار میدهد واقعا خوب است و باید اعتراف کنیم رابط One UI 2.0 بدون تردید یکی از بهترین رابط های اندرویدی فعلی محسوب میشود. شاید این رابط خیلی بهینه نباشد یا اپلیکیشن های پیش فرضی روی آن نصب شده باشند که بعضی از آن ها آزاردهنده بوده و هیچوقت مورد استفاده قرار نگیرند، اما در مجموع قابلیت های خوبی در آن ارائه شده و رابط مذکور کاربردی خواهد بود. ما در طول یک هفته استفاده از گوشی A31 تقریبا با لگ و تاخیر محسوسی در آن مواجه نشدیم و فقط گاها تاخیرهای بسیار ریزی در آن قابل مشاهده بودند که میتوان با توجه به قیمت گوشی از آن ها چشم پوشی کرد.
طبیعتا یکی از مهمترین بخش های نقد و بررسی گلکسی A31 مربوط قدرت پردازشی و پتانسیل گوشی میشود. با توجه به اینکه این اسمارتفون به عنوان یک اسمارتفون میان رده و خوش قیمت روانه بازار شده، طبیعی است که قدرت پردازشی خیلی بالایی نداشته باشد و نباید از آن سطح انتظار خیلی بالایی داشته باشیم. در قلب گوشی از تراشه Helio P65 مدیاتک استفاده شده که شاید کمی عجیب به نظر برسد، چون سامسونگ خیلی همکاری زیادی با شرکت مدیاتک نداشته و در اغلب مواقع اسمارتفون های خود را به پردازنده های اختصاصی سری اگزینوس خودش یا سری اسنپدراگون کوالکام مجهز میکند. پردازنده Helio P65 طی فرآیند 12 نانومتری تولید شده و یک پردازنده مرکزی هشت هستهای دارد.
شش هسته پردازشگر آن از نوع Cortex-A55 با فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتزی هستند و دو هسته دیگر آن از نوع Cortex-A75 بوده و فرکانس کاری 2 گیگاهرتزی را ارائه میکنند. پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 هم در این تراشه وظیفه تجزیه و تحلیل داده های گرافیکی را بر عهده خواهد داشت. گوشی از نظر رم در دو نسخه 4 و 6 گیگابایتی روانه بازار شده و از نظر حافظه داخلی شامل نسخه های 64 و 128 گیگابایتی میشود که هر دوی آن ها از اتصال حافظه جانبی پشتیبانی میکنند.
با توجه به اینکه گوشی یک اسمارتفون میان رده و خوش قیمت است، نباید خیلی انتظارات بالایی از آن داشته باشیم. ما در بررسی گلکسی A31 بازی پابجی موبایل (PUBG Mobile) را با تنظیمات گرافیکی متوسط در آن اجرا و برای مدت زمان 15 دقیقه به انجام آن پرداختیم. بعد از این بازه زمانی مابین چند اپلیکیشن از پیش تعیین شده جهش هایی داشتیم تا قدرت و ثبات عملکرد رم گوشی برایمان قابل درک شود. لازم به ذکر است که ما در بررسی خود نسخه مجهز به رم 4 و حافظه داخلی 64 گیگابایتی گوشی (نسخه پایه) آن را در اختیار داشتیم. اما نتیجه بررسی چه شد؟
بررسی گلکسی A31 نشان داد که گوشی از پس اجرای بازی پابجی موبایل بر میآید اما حین اجرای بازی دمای بدنه دستگاه زیاد میشود و گاها هم افت فریم و تاخیرهایی در بازی پدیدار خواهد شد. بنابراین نمیتوان گوشی A31 سامسونگ را به عنوان گوشی مناسب برای بازی کردن و گیمینگ معرفی کرد اما دستگاه توان اجرای بازی هایی مثل پابجی موبایل را برای بازه های زمانی نه چندان طولانی دارد. جهش مابین اپلیکیشن های اخیر و از پیش تعیین شده هم با ثبات خوبی در گوشی انجام شد و این امر نشان داد که رم دستگاه ظرفیت مناسبی را ارائه میکند. بنابراین در مجموع قدرت عملکرد و بازده پردازشی گوشی A31 سامسونگ مطلوب است اما انتظار نداشته باشید که بدون کوچک ترین مشکل هر گیم و بازی اندرویدی را در آن نصب و اجرا کنید.
مجموعه دوربین اصلی گوشی A31 سامسونگ از چهار عضو یا لنز تشکیل شده که به ترتیب 48 مگاپیکسلی نوع واید (Wide)، 8 مگاپیکسلی اولتراواید (Ultrawide)، 5 مگاپیکسلی ماکرو (Macro) و 5 مگاپیکسلی عمقی (Depth) هستند. قابلیت هایی مثل عکسبرداری پرتره، پانوراما، ماکرو، عکسبرداری با زاویه گسترده، HDR و ضبط ویدیو های فول اچ دی با نرخ 30 فریم در ثانیه هم توسط دوربین اصلی گوشی پشتیبانی میشود. ضمنا یک چراغ فلش LED هم برای دوربین اصلی گوشی در نظر گرفته شده است. اما همانطور که میدانید برای اینکه کیفیت عملکرد دوربین یک گوشی مشخص شود، صرفا نمیتوان به اعداد و ارقام روی کاغذ اعتماد کرد و باید در عمل بررسی های لازم صورت پذیرد.
در بررسی گلکسی A31 مشخص شد که دوربین اصلی این گوشی در محیط های با نور خوب و مناسب و به ویژه محیط های باز واقعا عملکرد خوبی دارد. در اینگونه مواقع تمام حالت های عکسبرداری با دوربین اصلی گوشی شامل حالت گسترده، پرتره یا ماکرو و غیره با کیفیت مطلوبی قابل استفاده خواهند بود و شما قادر به ضبط عکس های خوب و با جزئیات بالا میشوید. اما در محیط های با نور کم و تاریک افت کیفیت نسبی در عملکرد دوربین اصلی گوشی نمایان میشود. در صورتی که محیط مورد نظر بسته باشد (مثلا داخل یک اتفاق کم نور باشید)، نویزهای تصویر بیشتر شده و کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی افت بیشتری خواهد داشت.
متاسفانه در اپلیکیشن دوربین اصلی گوشی A31 حالت اختصاصی هم برای عکسبرداری در محیط های تاریک مثل حالت (Night Mode) ارائه نشده که قادر به استفاده از آن باشید. بنابراین اگر گوشی A31 را بخرید در محیط های با نور خوب واقعا قادر به ضبط عکس های مناسبی خواهید بود اما در محیط های با نور کم با افت کیفیت و افزایش نویزهای تصویر مواجه خواهید شد. از نکات مهمی که در این بخش بررسی گلکسی A31 متوجه آن شدیم و بد نیست اشاره مختصری هم به آن داشته باشیم مربوط به تفکیک خوب سوژه اصلی عکس از فضای پس زمینه در حالت عکسبرداری پرتره میشود. ما عملکرد گوشی در این حالت را طی چند شرایط مختلف بررسی کردیم و مشخص بود عملکرد آن از این نظر بسیار خوب است.
اما در سمت مقابل دوربین سلفی گوشی A31 از یک لنز 20 مگاپیکسلی تشکیل شده که از نوع واید است و از عکسبرداری سلفی پرتره و ضبط ویدیو های فول اچ دی 30 فریم در ثانیهای پشتیبانی میکند. خوشبختانه در بررسی گلکسی A31 مشخص شد که دوربین سلفی آن کیفیت خوبی در محیط های با نور مناسب دارد و با استفاده از آن قادر به ضبط عکس های سلفی بسیار خوبی خواهید بود. کیفیت عملکرد دوربین سلفی در ضبط عکس های پرتره سلفی هم مطلوب است. اما درست مثل دوربین اصلی دستگاه، کیفیت عملکرد دوربین سلفی آن هم در محیط های با نور کم تا حدی افت میکند و گاها نویزهای تصویر به شدت افزایش مییابند. بنابراین در مجموع اگر میخواهید از دوربین گوشی A31 بازده خوبی دریافت کنید بهتر است فقط در محیط های با نور مناسب از آن استفاده نمایید، چون عموما نویز تصاویر ضبط شده در محیط های با نور کم توسط دوربین این گوشی زیاد خواهد بود.
یکی از بارزترین ویژگی های گوشی سامسونگ A31 مربوط به باتری قدرتمند و با ظرفیت بالای آن میشود. باتری که برای تامین انرژی مورد نیاز این اسمارتفون در نظر گرفته شده 5000 میلی آمپر ساعتی و از نوع لیتیوم پلیمری است. با توجه به این امر انتظار داریم که گوشی قدرت شارژدهی و نگهداری شارژ باتری داشته باشد. در بررسی صورت گرفته مشخص شد که یک کاربر معمولی با سطح استفاده نرمال از دستگاه تقریبا میتواند بعد از یک مرتبه فول شارژ باتری این اسمارتفون برای مدت زمان 2 روز از آن استفاده کند. اگر سطح کار کردن کاربر کمتر از حد نرمال باشد ممکن است شارژ باتری موبایل وی تا 5 روز هم دوام بیاورد. بنابراین قدرت خود شارژدهی یکی از ویژگی های عالی و مطلوب گوشی Galaxy A31 خواهد بود.
اما چقدر زمان لازم ست تا این باتری 5000 میلی آمپر ساعتی فول شارژ شود؟ گوشی A31 از یک شارژر فابریک 15 واتی بهره میبرد که اگرچه قابلیت شارژ سریع را ارائه کرده و قدرت خیلی بالایی هم ندارد. در بررسی گلکسی A31 مشخص شد که برای فول شارژ باتری آن با استفاده از این شارژ تقریبا باید حدود 110 دقیقه صبر کنید. عموما هم در 30 دقیقهای ابتدایی اتصال گوشی به شارژر، باتری آن تا 30 درصد شارژ میشود. پس قدرت شارژدهی باتری گوشی از ویژگی های خوب آن محسوب میشود و سرعت شارژ مجدد آن قابل قبول و معمولی خواهد بود.
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به نقد و بررسی گلکسی A31 سامسونگ پرداختیم. این گوشی به عنوان یکی از جدیدترین اسمارتفون های میان رده و خوش قیمت شرکت سامسونگ روانه بازار شده و ویژگی هایی مثل ظاهر زیبا، صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت، دوربین خوب و باتری قدرتمند در آن به چشم میآیند. اگر میخواهید یک گوشی خوش قیمت و میان رده از برند سامسونگ تهیه کنید، مطمئنا Galaxy A31 میتواند از بهترین گزینه های خرید پیش رویتان باشد. برخی از اصلی ترین ویژگی های مثبت و منفی این اسمارتفون در بخش زیر مشخص شدهاند.
نقاط قوت:
نقاط ضعف:
قویترین و جدیدترین سختافزارهای دنیا را میتوانید روی لپتاپهای گیمینگ پیدا کنید. پس اگر دنبال یکی از پرقدرتترین و جذابترین نوتبوکهای حال حاضر دنیا هستید که بتوانید بدون کوچکترین مشکل جدیدترین بازیها را روی آن اجرا کنید، با نقد و بررسی لپ تاپ ASUS G731GT در فروشگاه اینترنتی هدف همراه ما باشید.
کمپانی تایوانی ایسوس یکی از برترین تولیدکنندگان لپتاپ در دنیا است که از سالها قبل محصولات این برند در سریهای وارد بازار میشوند. در چند سال اخیر نیز شاهد عرضه سختافزار پرطرفدار و قدرتمندی چون سری ROG به عنوان محصولات گیمینگ این کمپانی هستیم.
ایسوس برای محصولات مختلف خود برندی را به عنوان زیرمجموعه در نظر گرفته است و نام ROG که به عنوان مخفف Republic of Gamers (قلمرو یا جمهوری گیمرها) شناخته میشود، برای محصولات سری گیمینگ در نظر گرفته شده است. STRIX نیز برای سختافزارهایی به کار میرود که این کمپانی تایوانی برای آنها از یک سیستم نورپردازی حرفهای استفاده کرده است.
لپ تاپ ASUS G731GT یکی از سه مدل نوت بوک قدرتمندی سری ROG Strix SCAR III این کمپانی تایوانی است که علاوه بر طراحی و رنگبندی فوقالعاده جذاب خود، از قدرتمندترین سختافزار موجود مانند پردازنده اینتل Core i7 9750H، پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 1650 با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی، 16 گیگابایت رم DDR4 و نمایشگر 17.3 اینچی بهره میبرد.
بدونشک قیمت لپ تاپ ASUS G731GT نسبت به قیمت لپ تاپ های موجود در بازار بالاتر است، ولی کیفیت بالا، عملکرد عالی و ویژگیهای منحصربهفرد آن باعث میشود اگر گیمر حرفهای هستید به خرید لپ تاپ ASUS G731GT فکر کنید.
طراحی لپ تاپ ایسوس جی 731 جی تی با دو مدل دیگر این خانواده پرقدرت فرقی ندارد و مانند ASUS G731GW، اگر این مدل را هم ببینید قطعا شیفته آن خواهید شد. یک محصول گیمینگ کاملا امروزی و مدرن و که هر چشمی را خیره و مسحور خود میکند.
طراحی این نوتبوک در عین سادگی، ظرافتهای خاص خودش را دارد و کمپانی سازنده مانند همیشه به تمام جزئیات و رعایت زبان طراحی سری ROG توجه ویژهای داشته است. طرح درِ دستگاه کاملا ساده است و تنها لوگوی برجسته ROG با رنگبندی تیرهتر در قسمت کناری به چشم میخورد. البته با کمی دقت روی طراحی درِ این لپتاپ میتوانید طرح هاشوری آن را نیز مشاهده کنید.
محل اتصال در به بدنه دستگاه نیز طراحی جالبی دارد و میتوانید اسپیکرهای این نوتبوک را مشاهده کنید. کمی پایینتر نیز محل اتصال شارژر، یک پورت USB و پورت LAN نیز به چشم میخورد. در قسمت زیر آن هم میتوانید محل خروجی هوا را ببینید.
اما وقتی در دستگاه را باز میکنید، قضیه کمی متفاوتتر میشود. با اینکه ایسوس تلاش کرده زیبایی و سادگی محصول خود را حفظ کند، ولی از اینکه لپ تاپ ASUS G731GT یک محصول گیمینگ است غافل نشده و تلاش کرده است یک طراحی مدرن و تهاجمی با نورپردازی زیبا را برای آن در نظر بگیرد.
در حالی که متاسفانه زیاد بودن حاشیه قسمت پایین صفحه نمایش که در گوشه سمت چپ آن نیز ROG STRIX حک شده است، خیلی جالب به نظر نمیرسد، ولی در سه سمت دیگر حاشیه در نظر گرفته شده باریک است. ضمن اینکه طراحی قسمت پایین نمایشگر یکپارچه نیست و شاهد یک طراحی خاص با بریدگی هستیم.
این لپ تاپ از صفحه کلید باکیفیتی بهره میبرد که نورپردازی RGB زیر آن باعث شده تا در مورد زیبایی دستگاه حرفی باقی نماند.. در قسمت سمت راست صفحه کلید نیز روی بدنه دستگاه شاهد یک طراحی شیارگونه هستیم که زیبایی آن را بیشتر میکند.
ابعاد این لپتاپ 26 * 275 * 360 میلیمتر و وزن آن 2.85 کیلوگرم است که برای یک محصول گیمینگ 17.3 اینچی با سخت افزار قدرتمند، منطقی به نظر میرسد.
این دستگاه با توجه به نوع کاربری خود پورتهای کاملی دارد. البته در قسمت راست لپ تاپ گیمینگ ایسوس جی 731 جی تی هیچ پورتی دیده نمیشود و حتی این محصول درایو نوری ندارد. اما در سمت چپ آن میتوان یک پورت USB Type C GEN2، سه پورت USB 3.2 GEN1، یک خروجی HDMI، جک صوتی 3.5 میلیمتری و پورت LAN را مشاهده کنید.
همانطور که اشاره کردیم لپ تاپ ASUS G731GT از یک کیبورد باکیفیت بهره میبرد و صفحه کلید عددی آن که روی تاچپد نمایش داده میشود در مواقع مختلف به کمک شما میآید. فاصله کلیدها خیلی خوب در نظر گرفته شده است و هنگام بازی کردن و انجام کارهای دیگر هیچگونه مشکلی نخواهید داشت. کلیدهای این کیبورد کاملا به فشار حساس هستند و خیلی سریع عمل میکنند.
ایسوس برای این صفحه کلید از کلیدهای مخصوص بازی نیز بهره گرفته است و به کمک کلید اختصاصی N-Key Rollover میتوانید طوری نورپردازی را مشخص کنید که کلیدهای ویژه گیم بهتر و برجستهتر دیده شوند.
تاچپد (TouchPad) این لپتاپ همسطح با بدنه در نظر گرفته شده است، ولی عملکرد بسیار خوبی دارد و از طراحی یکپارچه و فضای کاری بزرگ بهره میبرد. این تاچپد از ژستهای لمسی نیز پشتیبانی میکند و دستورات شما خیلی سریع انجام میشوند. کیفیت ساخت تاچپد نیز عالی است و میتوانید از کلیدهای آن نیز به جای موس استفاده کنید.
لپ تاپ ASUS G731GT از یک نمایشگر 17.3 اینچی IPS با رزولوشن 1080 * 1920 پیکسل و با نرخ تازهسازی 3 میلیثانیه بهره میبرد. بنابراین هنگام اجرای بازیها به ویژه بازیهای ورزشی و اکشن هیچگونه پرشی را احساس نخواهید کرد. این نمایشگر به یک پنل 144 هرتز مات مجهز شده است.
نمایشگر غیرلمسی نوت بوک ایسوس رنگها را به خوبی نمایش میدهد، زاویه دید آن عالی است، میزان روشنایی آن زیاد بوده و کنتراست آن در سطح بسیار خوبی قرار دارد. قطعا هنگام کار کردن با صفحه نمایش این لپ تاپ دچار مشکل خاصی نمیشوید و از بازی کردن در آن لذت میبرید. البته بهتر بود کمپانی سازنده رزولوشن نمایشگر را بیشتر از فول اچدی در نظر میگرفت.
ایسوس تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا با استفاده از قویترین و جدیدترین سختافزارهای موجود در بازار، بهترین عملکرد را برای لپ تاپ ASUS G731GT به ارمغان بیاورد. البته این نوت بوک نسبت به دیگر مدل این خانواده یعی ASUS G731GW قدرت کمتری دارد و مهمترین تفاوت آنها در سختافزارشان است.
در مدلی که ما بررسی کردیم، لپ تاپ ایسوس از یک پردازنده قدرتمند و 6 هستهای Core i7 9750-H با معماری 64 بیتی، حافظه کش 12 مگابایت و فرکانس کاری 2.6 تا 4.5 گیگاهرتز بهره میبرد. این پردازنده قابلیت اورکلاک دارد و در صورتی که نیاز به قدرت بیشتر داشته باشید فرکانس کاری آن تا 4.5 گیگاهرتز می رسد.
ضمن اینکه این نوت بوک به یک نمایشگر 17.3 اینچی با رزولوشن 1080 * 1920 پیکسل، 16 گیگابایت رمDDR4 ، فضای ذخیرهسازی هیبریدی به صورت یک ترابایت هارد دیسک و 256 گیگابایت SSD، پردازنده گرافیکی قدرتمند Nvidia GeForce GTX1650 با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی GDDR5 و یک باتری 4 سلولی لیتیوم یون مجهز شده است. این سخت افزار روی مادربردی با چیپست Intel HM370 نصب شده است. ضمن اینکه چیپست گرافیکی GTX1650 یکی از مدل هایی است که عملکرد بسیار خوبی دارد و قیمت مناسبی ارائه می کند.
بی تردید چنین سختافزار قدرتمندی نیاز به یک سیستم خنک کننده قوی دارد. ایسوس برای این لپ تاپ از سیستم خنککننده اختصاصی ROG بهره گرفته است که به صورت ترکیبی از فنهای بسیار باریک و لولههای خنککننده تشکیل شده است. این سیستم خنککننده از قابلیت جذاب خودپاککنندگی بهره میبرد تا همیشه تمیز باشد و از سوی دیگر هنگام پردازشهای سنگین به خوبی گرما را پخش میکند تا از دریچههای خروج هوا خارج شود.
همانطور که مشخص است، این لپ تاپ با توجه به سختافزار خود به راحتی میتواند از عهده خواستههای سنگین شما برآید، ولی برخی از سختافزار آن مانند فضای ذخیرهسازی، میزان حافظه رم و پردازنده گرافیکی آن به پای برادرش نمیرسد.
از آنجایی که لپ تاپ ASUS G731GT یک محصول گیمینگ و از سختافزار قدرتمند بهره میبرد، ایسوس برای آن یک باتری 4 سلولی را در نظر گرفته است که عملکرد قابل قبولی دارد، ولی نمیتوانید انتظار زیادی از آن داشته باشید که طولانی مدت بتواند شارژدهی داشته باشد.
کیفیت صدای خروجی برای گیمرها اهمیت بسیار زیادی دارد، به همین دلیل ایسوس از دو اسپیکر پرقدرت 4 وات با صدای استریو و تکنولوژی AMP برای لپتاپ خود استفاده کرده است تا از هر نظر خیال شما راحت باشد.
حتی با بلند شدن صدا، هیچگونه نویزی به گوش نمیرسد و به راحتی میتوانید با نوتبوک خود از فضای بازیها لذت ببرید، به تماشای فیلم بپردازید یا موسیقی دلخواهتان را گوش کنید.
لپ تاپ ایسوس در بازارهای مختلف به صورت فاقد سیستم عامل یا مجهز به ویندوز 10 پرو عرضه میشود. ضمن اینکه برخی نرمافزارهای لازم مانند Armoury Crate، GameFirst V، Sonic Studio و Game Visual به صورت پیشفرض روی آن نصب شدهاند. به کمک این دستگاه علاوه بر بازی کردن میتوانید کارهای سنگین دیگر مانند برنامهنویسی، تولید محتوای چندرسانهای، رندرینگ و... را نیز به راحتی انجام دهید.
کمپانی ایسوس یکی از مشهورترین تولیدکنندگان انواع سخت افزار در دنیا است که مشتریان زیادی دارند. لپتاپهای این برند از سالهای دور همراه کاربران بودهاند و همواره طرفداران زیادی داشتهاند. این محصولات در سریهای مختلف با طراحی و مشخصات فنی متفاوت در اختیار کاربران قرار میگیرند که میتوانید بسته به نیاز و بودجه خود مدل دلخواهتان را انتخاب کنید.
سری ROG جزو مدلهای حرفهای و گیمینگ ایسوس هستند که برای کاربران رده بالا و متخصص طراحی شدهاند.
لپ تاپ ASUS G731GT نه تنها از یک طراحی جذاب و مدرن بهره میبرد، بلکه کیفیت ساخت بسیار خوبی دارد و بدنه فلزی آن باعث شده تا استحکام و طول عمر زیادی داشته باشد. از طرف دیگر مشخصات فنی قدرتمند آن باعث شده است تا فارغ از موضوع قیمت لپ تاپ، روی یک دستگاه پرقدرت برای بازی کردن با جدیدترین عناوین دنیا و دیگر پردازشهای سنگین روی آن حساب کنید.
نقاط قوت:
نقاط ضعف:
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
متن دلخواه شما
|
|